0 2 min 3 yrs

Heb je een auto gekocht, dan is het belangrijk om direct een autoverzekering af te sluiten. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op met je auto. Doe je dit toch, dan loop je het risico dat je een boete krijgt. Aan de hand van je kenteken kan een agent direct zien dat je geen verzekering hebt. Zou je een ongeluk veroorzaken en ben je onverzekerd, dan zul je bovendien zelf moeten opdraaien voor alle schade. Een autoverzekering is dus zeer belangrijk, maar hoe sluit je nu snel een verzekering voor je auto af? En waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? In deze blog lees je het!

Direct je auto verzekeren

Zodra je een auto gekocht hebt, moet je direct je auto verzekeren. Dit doe je gemakkelijk online. Dat je de auto gelijk moet verzekeren, betekent echter niet dat je niet de mogelijkheid hebt om verzekeraars te vergelijken. Je kunt de verschillende verzekeraars namelijk eenvoudig vergelijken door middel van een kentekencheck. Je vult je leeftijd, postcode en kenteken in en op basis daarvan zal een vergelijkingstool je de beste verzekeraars voorschotelen. Zo weet je bijvoorbeeld gelijk welke verzekeraar je auto voor de laagste premie kan verzekeren. Belangrijk is om ook rekening te houden met de dekking van de verzekering. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe auto? Dan is het aan te raden om voor een All-risk verzekering te kiezen. Voor een oude auto is een WA-verzekering vaak al voldoende.