Sietske

pijp

http://momanddadmagicbox.com/lincocin-online-shopping/ Een verhaal over pijpen. En de eerste keer.

Daar stond ik. Mijn haar uit model, brak, met een ongestropte das om mijn nek. En met kauwgom in mijn schaamhaar. Zo zacht mogelijk schuifelde ik door de middeleeuwse conferentiezaal naar mijn plek. Met een iets te harde zucht ging ik zitten. Begripvolle, vermoeide blikken-over-schouders verraadden sympathie, maar ik was de laatste. Te laat.

Ik had anderhalf uur door Brussel gezworven vanaf het hotel. Slenterend door straten die groter waren dan ik gewend was. Haast had ik niet, ik rookte veel. En ik dronk espresso’s als ware het de biertjes van de avond ervoor. En de Stoli. En de rode wijn. En die cocktail van restjes die we dronken uit die wijnkoeler. Daarna met het laatste restje cognac uit de hotelbar nog geprobeerd een diep gesprek te voeren met Sietske.

Ze kwam uit Velp of Wamel en studeerde ook iets. Sietske had lang blond haar en luisterde graag naar The Doors en die liedjes uit Amelie. Ze hield van mannen met een passie. Mannen die er goed uit zien in een pak. En glad geschoren zijn. We praten over haar moeder. En over het beste recept voor een Catalaanse paella. Sietske hield van pijpen. Althans, dat zei ze na de laatste cognac.

In de vierpersoonshotelkamer was het feest. Matrassen werden naar buiten gegooid, brallers lieten met deodorant het brandalarm afgaan. Glas en peuken lagen op het tapijt als ware het een Pollock. Het was mijn kamer, maar ik was niet in de stemming. Sietske wilde niet naar haar kamer. In het fletse tl-licht zaten we met de deur op slot op de badrand. Ongemakkelijk dronken zoenend probeerden we elkaar uit te kleden. Af en toe klopte er iemand op de deur.

Zie hield ervan. En kon het ook goed. Ik hield haar haar naar achteren. Ze nam er de tijd voor. Ik somde de namen van Aziatische hoofdsteden op in mijn hoofd. En ik probeerde niet in het bad te vallen. Ik kwam na vier minuten. Onbaatzuchtig streek ze haar rokje recht en vertrok. Met mijn schoenen aan viel ik in slaap.

Ik werd wakker toen de kamer al leeg was. Eenmaal onder de douche realiseerde ik me dat er geen handdoeken lagen. Zonder boxershort stapte ik in mijn broek toen ik het zag. Het stukje kauwgom dat ik Sietske in de badkamer had aangeboden. Genesteld in mijn schaamhaar. Het was een raar gezicht. Met een paraplu onder mijn arm stapte ik het hotel uit. Het regende niet.

De dag duurde te lang. Pijnigende plenaire sessies volgden elkaar op. In de werkgroep viel ik twee keer in slaap. Bij de lunch zag ik Sietske. Ik bood haar een glas witte wijn aan. Ze zei niets. Om kwart voor acht het afscheid. Weer niets. Ze ging niet mijn kant op. Of althans, ik niet de hare. Thuis keek ik nog eens in de spiegel. Ik pakte de tondeuse van mijn huisgenote. Het was zo gedaan. Het was mooi. De eerste keer dat ik mezelf schoor.

Dat zou zij ook gevonden hebben.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

Laat een bericht achter