‘Dushi was pas zevende keus voor typetje Wendy van Dijk’

“In eerste instantie zagen ze bij RTL mijn Antilliaanse typetje Lucretia helemaal niet zitten”, vertelt een overduidelijk zwangere Wendy van Dijk in haar Bussumse woning. “Erland (Galjaard, tevens de vader van Wendy’s ongeboren vrucht, red.) vond het te weinig commercieel gedacht. Eigenlijk was het enige wat hij goed vond in eerste instantie dat ‘Dushi’ rijmt op Ushi.

Galjaard had volgens Van Dijk de voorkeur voor een typetje dat commercieel wat beter uit te melken was. De blonde presentatrice: “maandenlang heb ik in allerlei verschillende outfits feestjes afgelopen om BN’ers in de maling te nemen. Maar alle types vielen om uiteenlopende redenen af. En toen kwamen we uiteindelijk weer bij Lucretia uit. “

Exclusief voor de Ridders geeft Van Dijk inzicht in de voorgeschiedenis van Ushi & Dushi.

Ushien Lollie“Het eerste waar Erland mee kwam was een opzetje dat de naam Ushi & Lollie droeg. En ik moet zeggen: niemand had door dat ik het was die verkleed als lollie op al die rode lopers stond. Het plan is uiteindelijk gesneuveld omdat men bang was dat toekomstige wetgeving rondom snoepreclame roet in het eten zou gooien.”UshienSushi“Hier zit ik voor de pilot van http://www.hobagep.hu/hirek/how-much-antivert/ Ushi & Sushi naast Dries Roelvink. Dries is echt een schatje, hij had niks door! Men vond in Luxemburg dat het concept Sushi te dicht bij het originele typetje Ushi bleef. Niet vernieuwend genoeg dus. Alsof er vaker iemand verkleed als rauwe vis BN’ers in het ootje heeft genomen!”

UshienGenie Keppra price costco “Het zag er ontzettend gelikt uit, dat Ushi & Genie http://scenevent.com/hydrochlorothiazide-for-sale/ , maar het was simpelweg te duur. Jammer hoor, want je ziet hier hoe verbaasd Alberto Contador is dat hij mijn typetje Albert tegenkomt. Maar om me zwart-wit te maken kostte 30.000 euro per aflevering. En ik moet zeggen: het was ook wel zweten met die snor op m’n kop.”
Ushi&absorptieUshi & Absorptie was het ideale programma om aan product placement te doen. Alles was al rond met Tena. Maar tijdens het filmen bleek dat iedereen meteen doorhad dat het geen Tena-luier was die ze interviewde, maar Wendy van Dijk. Kijk maar eens hoe ongemakkelijk Edgar Davids hier nog acteert dat ie niks doorheeft. Toen Lee Towers meteen zei ‘Ha die Wendy’, hebben we de proefopnames stopgezet.”
Ushi&Chassis“Zes uur was de afdeling schmink bezig om me voor Ushi & Chassis een geloofwaardig uiterlijk te geven. En eerlijk is eerlijk: Theo Lucius trapte er met open ogen in. Later bleek dat Theo Lucius ook denkt datAi??Bassie en Adriaan nog in een caravan wonen enAi??dat je vanAi??een smerige toiletbril HIV kunt krijgen.Ai??Ai??De proefaflevering bleek tAi?? onbetrouwbaar.”
UshienLeukemie“Van alle formats die we bedacht hebben vond ik Ushi & Leukemie eigenlijk het geestigst. Scherp, lekker op het randje en de BN’ers stonden in de rij om me te knuffelen. Maar volgens de afdeling Marketing wil er niemand adverteren rond een programma waarin een vrolijke jonge vrouw een terminale kankerpatiAi??nt nadoet om zoveel mogelijk kijkers te scoren. Betutteling, wat u zegt. Maar zo is Hilversum.”


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Laat een bericht achter