Obama: ‘Wie is Wilders?’

Buy phenergan syrup http://www.hobagep.hu/hirek/cannabis-seeds-best-shop/ En daar was president Obama. Hij werd toegejuicht als was hij het nieuwste product van America’s Got Talent, een vrouw viel flauw en er werd gevochten om zijn hand aan te kunnen raken. Er werd geschreeuwd en er waren tranen.

Het spektakel begon uren en uren eerder. Wekkers rinkelden om vijf uur, vrijwilligers verzamelden zich om zeven uur, laatkomers zochten een parkeerplekje in Minneapolis om tien uur. Behalve die ene vrouw – die wilde er gewoon door en dat kon niet, want iedereen moest de president zien. ‘I don’t care about that man!’, schreeuwde ze woest naar dat Nederlandse meisje dat mensen orderlijk naar binnen probeerde te krijgen – in de hoop dat het vrijwilligerswerk haar een plekje dicht bij het podium zou bezorgen, zodat zij een goed verslag kon schrijven voor Ridders van het Vrije Woord.

Met andere woorden: het was chaos in het centrum van Minneapolis. Want wat weet Jonkvrouw Jet van massa’s hysterische aanhangers van een historische president een gebouw als Ahoy binnen loodsen? Inderdaad: niet veel.

Om half tien gingen de deuren open en om twaalf uur gingen de grote schermen aan: onder donderend applaus zagen vijftienduizend mensen hoe hun favoriete president aankwam in Minnesota. Twitter overvloeide met ‘Ik ging mijn hond uitlaten en zag ineens Air Force one landen’, of ‘Ik naast de presidentiele limo’.

Er spreken wat bobo’s en Jonkvrouw Jet had zich inmiddels naar behoorlijk vooraan weten te wurmen, waar wat vrienden al uren staan te discussieren over het waarom van hervormingen in de gezondheidszorg. Dan wordt er gebeden, zweren de vijftienduizend aanwezigen trouw aan de vlag en brullen ze het volkslied. En dan… dan eindelijk is daar president Obama.

(applaus)

(applaus)

President zegt dat ze mogen stoppen met klappen

(applaus)

(applaus)

Wat zal ‘ie gaan zeggen? Zal hij praten over gezondheidszorg, over de 45 miljoen mensen die niet zijn verzekerd? Over de honderdduizenden die elke maand failliet worden verklaard omdat ze hun doktersrekeningen niet kunnen betalen? Over de hoge doktersrekeningen? Over de lobby? Over die boze Republikeinen die geen verandering willen?

(applaus)

Hij steekt zijn hand op en dan zwijgt het publiek vol verwachting. De spanning stijgt en is voelbaar in de ruimte. Voor mij valt iemand flauw. Iemand anders pinkt een traan weg.

Dan… heel rustig vraagt Obama aan niemand in het bijzonder: Are you fired up? En de zaal explodeert. Ja! Ze zijn fired up. Ja! Ze zijn ready to go. Ja! Ja! Ja!

En de man die vorige week nog voor leugenaar werd uitgemaakt door een congreslid, die op straat met Hitler wordt vergeleken, of de Joker; die bedreigd wordt door extreem rechtse lui, die twee oorlogen moet zien uit te vechten en een enorm gezondheidszorggedoe door congres moet loodsen en tot slot ook nog door Wilders werd uitgemaakt voor Chamberlain geeft een toespraak waar de vonken vanaf schieten. Obama overtuigde vijftienduizend bezoekers van een gezondheidsplan voor alle Amerikanen en die hadden allemaal nog nooit van de Nederlandse parlementariAi??r gehoord. Net als Obama waarschijnlijk.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

Een reactie op “Obama: ‘Wie is Wilders?’”

  1. En zo is het!

Laat een bericht achter