Mooi pistool heeft u daar

- En? Verkoopt u meer wapens sinds Obama de grote baas is?

- Ja natuurlijk, heb je wel gezien wat voor zaken hij op zijn website heeft staan? Iedereen koopt wapens zolang het nog kan.

Via drie snelwegen bereikten we de buitenwijk. De grote huizen staan ver uit elkaar en desperate huisvrouwen rijden met hun net gekapte haar over de riante lanen in hun ruime auto’s.

http://culpritentertainment.co.za/?p=3496 Nazi’s en wapens

Midden in de suburb is daar ineens een National Guards Centrum en we volgen de bordjes naar een gymzaaltje. In de ruimte hebben zo’n vijftig blanke mannen hun tafeltjes opgezet. De schatten van de mannen mogen bekeken worden voor vijf dollar. Hier is Goebbels nog een verkoopbaar item.

Misleidend roze

Misleidend roze

Tussen de Nazi-medailles en vlaggen liggen messen, pistolen, semi-automatische geweren, automatische rifles, shotguns en sluipschutterwapens. ‘Dit mes wordt veel gebruikt door vrouwen terwijl ze hardlopen’, vertelt een vriendelijke verkoper met lang grijs haar. ‘Zo, om precies te zijn’, en doet alsof hij rent met het mesje in zijn handen. ‘Maar, dan gaat de aanvaller misschien wel dood’, reageer ik geschokt. Hij kijkt me vriendelijk aan: ‘Whatever happens, happens meisje.’ Ik knik, en schuifel snel door naar de volgende tafel waar een lief roze pistooltje me aanstaart. ‘Je mag m wel vasthouden hoor’, zegt de volgende verkoper vriendelijk. Hij heeft een Hells Angels vestje aan.

Wie een biertje wil bestellen in Minnesota moet zich identificeren. Een Nederlands rijbewijs is meestal niet genoeg – paspoorten willen ze zien. En het maakt niet uit of je twee schattige staartjes in hebt, of een kale kop: iedereen tot ruim in de veertig wordt onderworpen aan het regime. Want een biertje onder de 21? Dat kan toch niet! Nee dan de wapenbeurs. Ik haal mijn paspoort tevoorschijn en de uitsmijter kijkt me verbaasd aan: waarom zou je je moeten identificeren? Kinderen onder de twaalf mogen gratis naar binnen.

Jonkvrouw Jet + handtas + gun

Jonkvrouw Jet + handtas + gun

Ik neem het dodelijke roze wapen in mijn hand. Geladen wapens zijn verboden in de gymzaal. Zouden alle mannen echt met lege pistolen in hun holsters rondlopen? Gewoon omdat het een recht is? Het pistool is licht, lichter dan ik had verwacht en ik houd hem naast mijn wit-met-roze-stippen handtas. Staat leuk. ‘Leg je hand maar niet op de trigger’, waarschuwt de verkoper. Snel leg ik de accesoire terug. Oja, ook al staat het leuk naast je roze telefoon, roze lippenstift: je kunt er mensen mee doodmaken. Je zou het bijna vergeten…


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

Laat een bericht achter