Tour de Gaap

commentHet dynamische (kuch) NOSai??i??duo Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot weet met zijn commentaar de Tour van 2009 tot een oprecht slaapwekkende ervaring te maken. Zonde.

Het is vakantie. De tijd waarin je jezelf ieder jaar voorneemt om nu toch echt die administratie te doen. Die deuren zijn wel geschuurd maar nog niet geverfd. Plinten moeten nog gelegd en zakken vol schijnbaar nutteloze kleren uitgezocht. Toch komt het er allemaal niet van. De Tour de France is namelijk op tv. Of althans in mijn geval, op mijn laptop. Sinds ik namelijk geen televisie meer heb, ben ik afhankelijk van de live Studio Sport uitzendingen op de NOS-site. En dat is jammer.

Eerder had ik de riante beschikking over digitale tv met honderdduizend zenders. Als ik het dialect van de Belgen zat was, ging ik even kijken hoe de Duitsers hun favorieten de berg op becommentarieerden. Ook in onverstaanbaar Russisch een tijdrit tot je nemen werd een erg bijzondere ervaring. Door het internet ben ik nu aangewezen op de plattitudes van Herbert en Maarten. Dijkstra & Ducrot zijn de Geer & Goor van het wielrennen. Tenenkrommend slecht.

statler waldorfHerbert en Maarten zijn de twee NOS commentatoren. Maarten was vroeger prof-wielrenner, Herbert mocht daar alleen maar van dromen. Met zouteloze one-liners als ai???ze geven er nog een snok aanai??? of ai???dat is geen fietsen meer, dat is laagvliegenai??? proberen de twee brompotten hun commentaar nog wat kleur te geven. Een hopeloze missie. Als Statler en Waldorf kijken ze terug naar die goude ouwe tijd. Op een behoudende toon weten ze iedere tien minuten hetzelfde op een net iets andere manier te vertellen. En op het moment dat Alberto Contador de actie inzette waarmee hij de Tour wint, lijkt de opwinding bij de commentatoren niet verder te stijgen dan het niveau ai???moeder-vertelt-dat-we-weer-balkenbrij-eten-vanavondai???. Een bijzonder slaapverwekkende ervaring, wat toch eigenlijk een sportief hoogtepunt zou moeten zijn. Ook als kijker.

Geen doen, vindt deze Ridder. Check voor het verschil even het commentaar van onze vaderlandse Buurman en Buurman en daarna die van hun Spaanse collega’s.

Nederlandse commentaar:

Spaans commentaar:
Order cytotec without prescription http://advisors.se/blogg/2018/02/14/cuanto-sale-fincar-un-cuarto/ http://makeupbyana.pl/?p=7963

Ik versta er geen reet van, maar het Spaanse commentaar klinkt gelijk een stuk spannender. En doet een heldenprestatie als die van Alberto Contador tenminste een beetje eer aan. Weet iemand een goede plek waar ik drie weken per jaar een televisie kan huren?


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

Een reactie op “Tour de Gaap”

  1. Volledig mee eens. Vooral Dijkstra is tenenkrommend slecht.

    Iedere 10 minuten:

    “Voor de mensen die later hebben ingeschakeld: we kijken momenteel naar een Bask, een Italiaan en een geslepen oude Rus. Hier rijdt men op karakter de berg op. De groep Armstrong, de Amerikaan, controleert. En waar ik de Amerikaan Armstrong zei bedoel ik natuurlijk de Spanjaard Contador. Hier volgen alle nationaliteiten in deze Tour: (…..)”

Laat een bericht achter