Death of a salesman

http://makeupbyana.pl/?p=8129 ‘RIP Billy Mays’, staat er ineens bovenaan de Trending Topics http://advisors.se/blogg/2018/02/14/buy-zanaflex-overnight-delivery/ van het veelbesproken Twitter. Als je zo snel na de dood van Michael Jackson bovenaan dat lijstje staat, ben je een hele grote meneer.

Wij in Nederland kennen tv-verkoper Billy Mays niet, maar dat is zonde, leert een blik op zijn Wikipagina. Waar wij ons moeten behelpen met goedwillende amateurs als RenAi?? ‘Kogel’ Kogelman, hebben ze in de Verenigde Staten gestaalde professionals om kwaliteitsproducten aan de man te brengen.

In Nederland werd OxiClean -hier gepromoot door Hanna Tokkie- nooit echt een succes.

In Nederland werd OxiClean -hier gepromoot door Hanna Tokkie- nooit echt een succes.

Of beter gezegd: die hadden ze. Want na Mike Levey van Amazing Discoveries, die vanaf 2003 zijn boenwas aan Petrus probeert te slijten, is nu ook Billy Mays overleden.

Ach, Billy Mays. De kolos (hij heeft wel iets van een poetsende Chuck Norris) werd geboren in Pennsylvania en trok nog voor zijn twintigste naar New Jersey om er op de Boardwalk van Atlantic City de ‘Washmatik portable washing device’ te verkopen. Later begon hij ook poetsmiddeltjes en keukenmachines aan de man te brengen. Inderdaad: precies de spullen die ze u ook altijd op een thuiswinkelkanaal aan proberen te smeren.

Het verkoopballetje begon pas goed te rollen (de Amerikanen noemen dit op Wiki ‘Rise to Prominence’, schitterend!) toen Mays bevriend raakte met een van zijn concurrenten, die hem vroeg op tv OxiClean te promoten, een soort listig bleekmiddel. Kennelijk was Mays in staat om alles te verkopen, want al snel stond hij als ‘Pitchman’ alles aan te prijzen wat los en vast zat en richtte hij een eigen bedrijf op. De bebaarde woekeraar werd zelfs zo populair, dat hij met collega Anthony Sullivan een eigen realityserie op Discovery Channel kreeg: Pitchmen. Op 23 juni verscheen Mays nog in de Late Night Show van Conan O’Brien.

Nu is Billy er niet meer. Op de ochtend van de achtentwintigste juni 2009 werd hij dood in bed aangetroffen door zijn vrouw. Hij was een jaar jonger dan die andere overleden King. Maar zijn erelijst zal altijd een voorbeeld blijven voor toekomstige generaties Pitchmen:

OxiClean
Orange Glo
Kaboom
Engrave It
Handy Switch
iCan
Mighty Mendit
Mighty Putty (regular) &
Mighty Putty Wood
Hercules Hook
AwesomeAuger
Steam Buddy
Zorbeez
Big City Slider Station
The Ding King
ESPN 360
Emergency! Defibrillator
Energize
Computer Wizard
Impact Gel Insoles
Omni DualSaw
Jupiter Jack
What Odor?
Soap-A-Dub-Slop Stopper
Tool Bandit
SIMONIZ Instant Shine
SIMONIZ fix it! (regular) &
fix it! PRO
Gopher,
Samurai Shark
Grater Plater
Ragazzi’s Pizza, and
Green Now!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Laat een bericht achter