Kelly staat pal voor Turkije

Nee, in Turkije is ze nog nooit geweest. Maar voor Big Brother Kelly is dat geen reden om niet hartstochtelijk te pleiten voor Turkse toetreding tot de Europese Unie. “Als we niks doen kan Turkije zich wel eens afkeren van het Kemalisme.”

Door Steffy Kouterse

Op de meisjeskamer in haar ouderlijk huis is het een geordende chaos. Gele Post-Its (ai???Maxime terugbellenai??i??) kleven aan de kledingkast, paperassen slingeren rond op de grond. Kelly van der Veer (29) rookt een sigaret terwijl ze uit het kantelraam neerkijkt op de achtertuin. Op de schommel waar ze vroeger als klein jongetje op wegdroomde. Nu droomt ze van Turkse toetreding tot de EU en zet ze zich daar zeven dagen per week voor in. Zeker met het oog op de komende Europese Verkiezingen zijn het drukke tijden.

ai???Ik kan er gewoon niet bijai???, zegt ze. Dan volgt een forse haal aan haar groene Belinda.

ai???Ik kan er niet bij. Door de Europese samenwerking heeft er al tientallen jaren geen oorlog meer gewoed in West-Europa. Dat stel je toch in de waagschaal als je doelbewust een natie buitensluit?ai???

In Turkije zelf is ze nog nooit geweest. ai???Er was ooit sprake van een vakantie naar Alanya, maar Rimini bleek net iets goedkoper. Met het land Turkije heb ik op zich ook niks. Ik voer actie op basis van hoe ik in het leven sta: nuchter en op rationele gronden. Ik zou dit ook voor Algerije of IsraAi??l doen, als daar goede argumenten voor zijn.ai???

Van der Veer: Ik ben ambitieus. Als Clairy Polak stopt, ben ik er als de kippen bij.

Van der Veer: "Ik ben ambitieus. Als Clairy Polak stopt, ben ik er als de kippen bij."

Ze gaat zitten aan haar kleine bureau, onder de schuine wand waar nog de posters van Boy George en RenAi?? Klijn hangen. Even herschikt ze het restant van wat ooit haar balzak was. Dat zit comfortabeler, lacht ze verontschuldigend.

ai???Ik bestook de hele dag de Europese lijsttrekkers van de rechtse partijen, die sceptisch staan tegenover de Turkse toetreding. Wim van de Camp, Barry Madlener en Hans van Baalen: ik ken ze tegenwoordig beter dan mijn eigen plastic Punaniai???, verzucht ze.

ai???Ik wil graag met de heren in debat. Maar ze zijn laf hA?. Ze gaan liever bij Knevel & Van den Brink http://vykupmercedes.ru/spy-software-mobile-tracking/ zitten dan in een wijkcentrum met mij over Turkije te praten. Het is electoraal niet slim om pro-toetreding te zijn. En dat terwijl er zoveel voordelen aan kleven. Zo is toetreding, gezien de dynamiek van de Turkse economie, goed voor de economische groei van de hele EU. Turkije heeft de 17e grootste economie van de wereld, vergeet dat niet!ai???

Ze grist een verse Belinda uit de verpakking en somt onvermoeibaar meer voordelen op. ai???Als we de Turken afwijzen kunnen ze zich wel eens afkeren van Europa en de NAVO. Dan kan het Kemalisme gaan wankelen en zal Turkije zich meer als islamitisch land ontwikkelen.ai??? En: ai???Turkije kan als modern islamitisch land binnen het Midden-Oosten een voortrekkersrol vervullen.ai??? Het argument dat Turkije een Aziatisch land is, wuift ze weg. ai???Turkije heeft historisch meer bij Europa gehoord dan bij het Midden-Oosten.ai???

Ze mA?et het wel doen, vindt ze. ai???Door mijn optredens in programmaai??i??s als Big Brother en Dancing On Ice heb ik een bepaalde statuur bij de kijkers opgebouwd. Ze vetrouwen me. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Ik wil daar niet voor weglopen. Als ik deze strijd niet voer, verlies ik mijn geloofwaardigheid.ai???

Gelukkig hoeft ze het niet allemaal alleen te doen, vertelt ze bij de voordeur. ai???We zijn bezig met de oprichting van een stichting voor BNai??i??ers die zich ook willen inzetten voor Turkse toetreding. Theo Lucius, Annie Schilder en Rob Geus hebben al toegezegd actief actie mee te gaan voeren.ai???


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Een reactie op “Kelly staat pal voor Turkije”

  1. Heel goed verhaal!
    Ik ben het helemaal met je eens.
    En je moet er eens op vakantie gaan, zo lekker en hot !!!
    hahah en ook lekkere mensen :P

    Als we de Turken afwijzen kunnen ze zich wel eens afkeren van Europa en de NAVO. Dan kan het Kemalisme gaan wankelen en zal Turkije zich meer als islamitisch land ontwikkelen.” En: “Turkije kan als modern islamitisch land binnen het Midden-Oosten een voortrekkersrol vervullen.” Het argument dat Turkije een Aziatisch land is, wuift ze weg. “Turkije heeft historisch meer bij Europa gehoord dan bij het Midden-Oosten.”

Laat een bericht achter