Nederlandse wokmarkt op sterven na dood

Buying cannabis seeds legal in uk

Wokrestaurants lijken de laatste jaren sneller uit de grond te schieten dan genitale wratten uit een hoerenfoef. Met name stedelingen kunnen hun huis niet verlaten of ze struikelen over een Aziaat die als een malle bamboescheuten staat op te warmen.

Reuze handig hoor, dat gemaksvoedsel, maar de huidige situatie is zo onoverzichtelijk als de pest. Wok King, Wok to Walk, Wok to Go, Wok & Cook, Lei Pin, Pin Lei, Lei Pin Lie, Top Wok, Sizzling Wok: de consument heef geen idee meer waar de lekkerste wokmaaltijd te halen, zegt onderzoeker Mosje Bruintegel van de Universiteit van Utrecht.

“En een twijfelende consument is een verzadigde consument”, verzucht Bruintegel. “Men ziet door de bomen het bos niet meer. De omzet van de gezamenlijke wokrestaurants is het laatste kwartaal dan ook met eenderde gedaald. Als de wokmarkt niks doet, ligt binnen twee, drie jaar de hele bedrijfstak op zijn gat.”

Bruintegel (“ik ben zelf geen bijzondere wokgek, geef mij maar een slavinkje”)Ai?? pleit voor een nieuwe, thematische opzet van de Nederlandse wokmarkt. “Wok on demand, dat is de toekomst. Mensen willen niet als een nummer behandeld worden, ze zoeken een smaakbeleving die aansluit bij hun persoonlijkheid.”

In zijn werkkamer laat Mosje Bruintegel een lijvige map zien. Hij wrijft zich vermoeid in de ogen. “Ik heb dag en nacht doorgewerkt. Ik mag dan zelf niet zo van de rijst zijn, we hebben hier te maken met mensen. Dat gaat me aan het hart.”

In de map heeft Bruintegel een imposant aantal voorbeelden verzameld van concepten die het failliet van de wok in Nederland moeten gaan keren. Hij laat er een paar zien. Soms wordt Bruintegel zo enthousiast dat hij begint te kwijlen en een toelichting geeft:

Wok this way
(“Voor ouwe rockers”)

http://advisors.se/blogg/2018/02/16/android-spy-spy-on-iphone/

These boots are made for Wokking

Wokkingbird Hill
(“U weet wel: Tralallaaa Twiedeliedieieee”)

A Wok of Seagulls

Wok around the Wok

Dit is een klein woordgrapje dat ik me veroorloofd heb: Wok Me Up Before You Go Go! Vat u m? Gebbetje tussendoor moet kunnen toch?

"Dit is een klein woordgrapje dat ik me veroorloofd heb: Wok Me Up Before You Go Go! Een gebbetje tussendoor moet kunnen toch?"

Wok, Wok and two Smoking Barrels

Woktor Zhivago

Wok like an Egyptian

Wokking in Memphis
(“Ik zie de terracotta Elvis-beelden al voor me”)

Wokodile Hunter

http://www.blanketstories.net/cheap-antivert-medication/

Het Wokhuis
(“Yvon Jaspers legt uit hoe een wok werkt”)

Wok sucking sluts
(“Alleen voor volwassenen!”)

Solid as a Wok

Gerard Woks
(“Retro is het weer helemaal”)

Na de zomer wil Bruintegel het land in om zijn noodkreet te laten horen. De redactie van Wok and Write wenst je veel succes in je moedige missie en bedankt voor het interview, Mosje!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

5 Reacties op “Nederlandse wokmarkt op sterven na dood”

  1. Wok on! (vrij naar U2)

  2. Hahaha, die excuses tussendoor voor het woordgrapje, PWICELESS!!

  3. Prachtig! nog een tip: I’m wokking on sunshine

  4. Ik zeg altijd maar zo, You’ll never wok alone!

  5. We Will wok you (queen)

Laat een bericht achter