De Kneet, de Paay en de Curry

Het is maar weinigen bekend dat Knetemann ook een gewild model was.

Het is maar bij weinigen bekend dat Knetemann ook een gewild mannequin was.

Op 2 november 2004 overleed Gerrie Knetemann (53) . De Kneet was een van de grootste wielrenners die ons land ooit gekend heeft. Hij werd in 1978 wereldkampioen en won tien etappes in de Tour de France.

Er is een goede kans dat u zich het overlijden van Gerrie Knetemann niet meer kunt herinneren. Op diezelfde 2 november 2004 vond de gestoorde baarddrager Mohammed Bouyeri het namelijk nodig om Theo van Gogh open te ritsen. De moord op de obese querulant was wereldnieuws en beheerste nog wekenlang de Nederlandse voorpagina’s.
Pas in december, toen het sportjaaroverzicht werd uitgezonden, kreeg Nederland een beetje lucht van het overlijden van Knetemann.

Ik haal dit verhaal aan omdat deze tragische geschiedenis zich dreigt te herhalen.

Adam Curry en Patricia Paay staan op het punt om de nieuwe Gerrie Knetemann te worden.

Gaat u maar na:
In New York bereidt de staf van VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon momenteel een statement voor over de breuk tussen Jan en Yolanthe. ‘Geschokt’, zal waarschijnlijk het woord zijn dat Ban gebruikt om zijn gemoedstoestand te duiden.

De afdeling visuele grappen had wel eens betere dagen.

De afdeling visuele grappen had wel eens betere dagen.

Volendam is in diepe rouw. Vertwijfeld en licht beschaamd worstelen de families Tuyp en Keizer met de vraag wat erger is: dat hun zoons verminkt uit cafAi?? Het Hemeltje kwamen, of dat Yolanthe het palingdorp gaat verlaten. Zelfs de incest in Volendam ligt even stil.

Evert Santegoeds heeft al vier nachten niet geslapen. De uitslag van de Europese Verkiezingen zal voor een groot deel afhangen van wie er de komende week het snedigst uit de hoek gaat komen over Yolanthegate: Balkenende of Bos.

Ondertussen blijft het stil rond Curry en Paay. En dat terwijl ze op vrijwel hetzelfde moment als Jan en Yolanthe hun breuk bekend maakten http://vykupmercedes.ru/midamor-price/ Buy compazine online .

Niets minder dan een gotspe is het. Jan en Yo zijn amper twee jaar bij elkaar, Paay en Curry als sinds 1988. Yolanthe poseerde totnogtoe alleen lafjes in een bikini voor FHM, Patries stond jaren geleden al met haar blote (en ruim gestoffeerde) Lurk in de Playboy.

Jan gaf ons Nick & Simon. Adam schonk ons de podcast, de zonnewijzer, het dansende colaflesje, vuige nieuwtjes over het koningshuis, de polka en de juiste wijze voor het uitspreken van de naam Madonna. (‘Mudooona‘).

En toch: geen enkele politicus spreekt zich uit over de affaire. Tsja, in de Telegraaf mag Paay even haar beklag doen en komt Curry’s nieuwe liefde Mickey Hoogendijk kirrend aan het woord. Maar verder blijft het angstig stil. Zelfs AndrAi?? Rouvoet en Marianne Thieme zijn nog te beroerd om zich er mee te bemoeien. Het is alles Yolanthe en Jan wat de klok slaat. De echte vedetten kunnen doodvallen.

http://samtar.ru/?p=14689 Uw opa weet het nog: in 1947 gaf La Paay de wederopbouw een steuntje in de rug.

Uw opa weet het nog: in 1947 gaf La Paay de wederopbouw een steuntje in de rug.

Na de dood van Gerrie Knetemann werd de GP Gerrie Knetemann in het leven geroepen, een wielerwedstrijd ter nagedachtenis aan de renner. Na twee edities haakten de sponsors af en werd de wedstijd opgeheven. Schandalig. Het geeft te denken over de nagedachtenis aan het illustere duo Curry & Paay. Die is nu al bezoedeld.

Dankjewel, Wesley Sneijder.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

3 Reacties op “De Kneet, de Paay en de Curry”

  1. Die Lurk van Patricia deed het hem :-)

  2. Ging zo ook niet de dood van een muzikant van BZN aan ons voorbij toen Hazes het loodje legde?

    En ik moet nu trouwens opeens denken aan een sketch van een schrijver die zijn eigen dood zo probeert te plannen dat het mediatechnisch niet wordt verstoord door de dood van een andere beroemdheid. Weet alleen even niet meer van wie die was.

  3. [...] de knoppen beneden om dit bericht te delen:De Lurk van Patricia PaayBriljante column van de Ridders van het vrije woord over de scheiding van Patricia Paay en Adam Curry ten opzichte van de heisa die ontstaan is over de [...]

Laat een bericht achter