Hoe Ruud Lubbers een lastige zaterdag beleefde

Het leven laat zich verdelen in donkere dagen, middelmatige dagen en hoogtijdagen. Zaterdag was voor oud-premier Ruud Lubbers zonder twijfel een dag uit de eerste categorie.

En de dag begon nog zo mooi voor Lubbers. De zon scheen, en hij en zijn vrouw Ria waren onderweg naar Hoonhorst, waar ze een buitenhuis bezitten.

Niet ver van Hoonhorst, in Zwolle, hadden zich op dat moment 13 volwassen mannen verzameld om in uitspanning ‘De Vrolijkheid http://www.fulasidorna.com/2018/02/13/purim-delivery/ ‘ te gaan darten en biljarten. Eerder op de dag hadden ze al gesjoeld, en ‘s avonds zou de dag worden afgesloten met een mannelijke partij bowling. De Oude Vierkamp heette het evenement, dat voor de negende keer werd gehouden.

Net toen hij wilde aanleggen voor een carambole, zag een van de deelnemers de wilde haardos van Lubbers op het terras zitten. Zwetend en stotterend stapte de dertiger met zijn telefoon in de hand op Lubbers en vrouw af.

“Hallo Meneer Lubbers. Kijk, ik heb hier in mijn telefoon een foto van mezelf en Maxime Verhagen, die kwam ik tegen tijdens een popfestival. Het regende toen heel hard, dat kunt u aan de poncho’s van mij en Maxime zien ziet u wel? En nu dacht ik: Maxime is ook van uw partij en we zijn hier binnen aan het darten want dat doen we al heel lang en wilt u misschien met ons op de foto?”

Nou, dat wilde Ruud wel.
Of Ria dan niet ook op de foto wilde?
Ria piekerde er niet over.

Ruud Lubbers en zijn posse. Rechts stiefelt Ria Lubbers bokkig weg.

Waarom Ria (vroeger toch niet vies van een beetje aandacht) zo nukkig reageerde, legde Ruud na de fotosessie uit. Hij reed een volledig elektrische auto (volgens hem de eerste van Nederland) en nu was de accu leeggeraakt. Meteen boden twee van de atleten aan om even naar de auto te kijken.

Ria Lubbers stond ondertussen haar ongenoegen te spuien bij de barvrouw:
“Hij heeft zich die auto laten aansmeren door Essent. Ik heb nog zo tegen ‘m gezegd: doet dat nou niet, het is nog een prototype. Je bent iemand met veel teveel afspraken voor zo’n auto. Bovendien wil ik er niet in gezien worden. Maar toch doen he. Met zo’n auto kun je 180 kilometer rijden en hij had uitgerekend dat het naar Hoonhorst 165 was. Dat bleek dus niet helemaal te kloppen.”

De jongens waren inmiddels teruggekeerd. Ze hadden “even onder motorkap gekeken”, maar daar weinig kunnen aanrichten. Het darten kon weer doorgaan.

Een kwartier later kwam Ruud Lubbers in hemdsmouwen binnen. Of die twee jongens die met hem waren meegelopen hier nog waren? “Want ik weet niet wat ze gedaan hebben, maar de accu laadt nu helemaal niet meer.”

We hebben meneer Lubbers uitgelegd dat je niet zomaar een sportevenement kunt onderbreken omdat je autopech hebt. Hij is later naar verluidt gesignaleerd in een Zwolse Bar-dancing.

Order probalan


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Laat een bericht achter