Plaats hier uw persbericht

Zomaar een berichtje van onze favoriete nieuwssite; “Heleen van Royen vindt trouw onbelang Argumentative essay rijk.” http://camppus.com.br/empresa/naprosyn-cost-cvs/ Niet echt nieuws, hoor ik je denken. En dat klopt. Als er toch iemand als slet van literair Nederland te boek staat is dat Heleen echte Kroon-van Royen wel. Helemaal niet zo raar dus dat je met man en muis naar Portugal verhuist om af en toe alleen nog terug te komen om een opruiend interview te geven of onzinnige, gemakzuchtige marketingconcepten voor de onzekere vrouw de wereld in te slingeren. Nou ben ik geen haatdragend iemand en zolang ze lekker in Portugal vreemdgaat maakt het mij niet uit.

Wat mij wel stoorde was een verschijnsel dat ik de laatste tijd steeds vaker tref. Op online nieuwssites komt het namelijk steeds vaker voor dat quotes uit tijdschriften worden gebracht als nieuws. Een tendens die zich niet alleen beperkt tot de “Ik verliet mijn Sander voor de ware”-achtige biechtpreken, maar dat zich tegenwoordig steeds vaker ook in de sportsectie, bij het financiAi??le en bij het binnenlandse nieuws manifesteert.

Met spraakmakende quotes uit nietszeggende interviews proberen tijdschriftenbazen de schamele oplage nog een beetje op te krikken. Want zolang je blad geen voornaam heeft of een naakt wijf op cover draagt, is het zo goed als gedaan met je oplage. En in plaats van bezinning en zelf conclusies trekken, wordt een leger marketingjongens van stal gehaald die de boel ‘weer even op de rit moeten brengen’.

Tot zo ver niets aan de hand, lijkt me zo. Laat ze lekker hun best doen om meer van die blaadjes te verkopen en laat ze voor iedere slechte quote een persbericht schrijven. Media zijn wel zo verstandig hier niets mee te doen. Dit is toch namelijk niets anders dan onvervalste reclame voor de VI, Grazia, Beau Monde of HP/De Tijd? Mis. Objectieve nieuwsverslaggeving en onafhankelijkheid kennen ze blijkbaar niet op het web.

Doordat alles sneller, meer en beter moet is er geen tijd meer om interessant, inhoudelijk en goed geschreven nieuws te maken op het web. Alles moet gratis, tegen zo laag mogelijke kosten en in zo min mogelijk woorden. En ergens steekt dat. Want het internet was er in het beginsel toch juist om te ageren tegen de bestaande ‘corrupte’, ‘door het grootkapitaal in stand gehouden’ media? Het lijkt wel alsof de rollen in een paar jaar tijd zijn omgedraaid. Moet ik toch weer een tv nemen.

(dit artikel is tot stand gekomen dankzij Heleen van Royen. koop haar boek.)


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

Een reactie op “Plaats hier uw persbericht”

  1. [...] veel betere versie van Hyves ontstaan soms leuke initiatieven die laten zien dat het internet niet allemaal verderf is. De nieuwste trend is het in elkaar knutselen van een albumcover voor een niet bestaande band. [...]

Laat een bericht achter