Ovide, Boes en het Groot Germaanse ideaal

Veel mensen denken dat de roomblanke mannen en vrouwen van Stormfront zich de hele dag bezig houden met het bekladden van asielzoekerscentra en het doorgronden van zionistische complotten. Fout gedacht. Tekenfilmseries uit de jaren tachtig blijken een veel belangrijker issue voor extreem-rechts Nederland.

Op de website voor Hollandse racisten is zelfs een hele thread gewijd aan kindertelevisie uit de tijd dat de bezoekers nog heel kleine bomberjackjes droegen. Dat levert walgelijke bijdragen op (‘Tegenwoordig stoppen de joden in alle tekenfilms een nikker’ http://camppus.com.br/empresa/buying-cannabis-seeds-legal-in-uk/ ) maar soms ook bijna aandoenlijk domme. De Ridders selecteerden voor u de zeven meest memorabele bruinhemdenquotes over tekenfilms*:

7. Elmo86 plaatst het even in cultuurhistorisch perspectief:
“Boes Boes, Dommel, Ovide, Wicky de Viking..Ai?? Dat waren nog eens tekenfilms! Die baggerdingen van tegenwoordig slaan meestal nergens op, en zijn net zo walgelijk als de maatschappij waarin we tegenwoordig leven.”

Hans Janmaat mocht zich naar verluidt graag spiegelen aan He-Man.

Hans Janmaat mocht zich naar verluidt graag spiegelen aan He-Man.

6. WFHermans haat alle kleuren behalve blauw en is dol op raszuivere samenlevingen:
“Arische tekenfilms van Europeesche bodem zijn natuurlijk de Smurfen, getekend en bedacht door de nationaalsocialist Peyo. Verder ook Wickie de Viking”

5. Stokgranaat ziet in wijlen Rien Poortvliet wel een medestander:
“David de Kabouter is ook goed voor kinderen. Beetje germaanse mythologie (kabouters, trollen etc.) en het had de boodschap wat beter zorg te dragen voor de natuur.”

4. Amsterdam1 werd vroeger op het schoolplein uitgelachen om zijn Bassie en Adriaan-verhalen:
“Ik weet nog wel dat vroeger al mijn vriendjes naar gewelddadigde Amerikaanse tekenfilms keken op Fox Kids.
Ik mocht alleen maar Kindernet kijken en ik vond het geweldig.”

3. SlijpStaal verlangt nog wel eens terug naar Dommel:
“De jaren 80′ series zaten nog vol met meestal blanke helden die vochten tegen het kwaad.”

2. TerrorTukker vindt de jeugd van tegenwoordig maar mietjes:
“Ik kan me nog een aflevering van Tom & Jerry herinneren: Jerry zorgde ervoor dat Tom het huis uit werd getrapt. Jerry ging bij de open haard liggen in Tom’s mandje, stak een sigaar op en tekende met de lucifer een Hitlersnor en Hitlerkapsel op Tom. http://estudioborlledelsastre.com/amantadine-for-sale/

Maar dat zal nu wel weer te gewelddadig zijn.”

1. Stokgranaat toont een onverwacht zachte kant:
“Vroeger vond ik Pluizerd de Eekhoorn altijd zo leuk om te kijken, kent iemand dit nog? Als het pasgeboren eekhoorntje Pluizerd door een boer gevonden wordt geeft deze het kleine diertje aan zijn kat om op te eten, maar de poes heeft moederlijke gevoelens en brengt de eekhoorn groot als was het haar eigen jong. Wanneer een brand de boerderij verwoest raakt Pluizerd zijn pleegmoeder kwijt en vlucht het bos in.”

*voor de leesbaarheid zijn smiley’s soms weggehaald en zijn er complete zinnen gevormd. Non prescription risperdal


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Een reactie op “Ovide, Boes en het Groot Germaanse ideaal”

  1. LIEFDE! :’)

Laat een bericht achter