Van uitstel komt helaas geen afstel

Voor wie dacht de evengelisatiewoede rondom Darwin Day rustig te hebben overleefd is er slecht nieuws. De folderactie gaat gewoon door.

Even dachten we echt een zinvolle bijdrage te hebben geleverd aan de anti-actie met de brievenbusstickers, want niemand ai??i??maar dan ook niemand- die een folder in de bus gekregen had. Het blaadje waarin de schepping als redelijk alternatief voor de evolutietheorie neergezet moet worden is al wel te downloaden http://cocodrilo.synaptium.net/?p=14162 en levert vermakelijke passages op.Ai?? In kleutertaal ai??i??met veel plaatjes ook- wordt er uitgenodigd om over de volgende stelling na te denken, bijvoorbeeld.

De evolutieleer leert dat in het verleden een klein eencellig diertje vanzelf zou ontstaan. Uit dat dier zou geleidelijk de mens ontstaan zijn. Klopt dit met wat je normaal om je heen ziet?

We laten het antwoord even voor wat het is en gaan naar het volgende pareltje.

Bij welk geloof past het beste de vondst van fossiele dieren die precies gelijk zijn aan de dieren die nu nog leven?

… waarmee religie en wetenschap voor het gemak even op hetzelfde niveau worden gezet. Maar het kan nog gekker. Zo worden de aardlagen weer aangehaald ai??i??een favorietje onder creationisten. Voor de leek:Ai?? oudere fossielen van simpeler organismen worden doorgaans dieper gevonden dan jongere resten; weer een mooie aanwijzing voor de evolutietheorie. Daar hebben onze christenvriendjes echter ook eenAi??anwoord op.

Afbeelding B: de tand des tijds

Evolutie: de tand des tijds

De afbeelding C toont een geweldige natuurramp: aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, overstromingen, aardverschuivingen enz. De kleine diertjes worden het eerst bedolven. Mensen en dieren vluchten zo goed mogelijk naar hoger terrein, maar verdrinken en tenlotte worden ook hun lijken bedolven onder het zand. Welke verklaring is het meest aannemelijk?

Ook hier laten we het expliciete antwoord maar even voor wat het isai??i?? Het moge duidelijk zijn, de foldergristen ziet weinig brood in de evolutietheorie, ondanks de redelijke 1-0 voor de wetenschap. Maar, zo stelt hij:

Geschiedenis wordt geschreven vanuit een bepaald standpunt, met een bepaald doel.

En dat doel is volgens de initiatiefnemers duidelijk, zo leert navraag ons.

Godsontkenning. Zo hopen mensen aan het eind van hun leven geen verantwoordelijkheid aan god af te leggen.

En dat moet dus veranderen. De 6,6 miljoen blaadjes met onzin (hoewel we hopen dat het er iets meer zijn ai??i??op de kop af 6.666.666 zou echt tof zijn) zijn nog niet de deur uit gegaan met Darwin Day vanwege logistieke problemen. Maar volgende week vrijdag moet het echt gebeuren. Onze nationale huis-aan-huishoer Netwerk VSP heft de eerzame taak op zich genomen om het vod te verspreiden. Houd uw stickers dus nog een tijdje gereed.

Gerbuik hem!

Gebruik hem!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Ridder zijn is een eer, geen lunch.

4 Reacties op “Van uitstel komt helaas geen afstel”

  1. Na alle 3 miljoen Darwin-tv-programma’s waar we mee doodgegooid zijn moet ik wel zeggen dat het Adam-en-eva-verhaal minder saai is. Maar die folder wil ik dus echt niet op m’n deurmat hebben.

  2. Minder saai? Minder saai? De tocht van een man die de wereld over zwierf en lijsters zat te tellen, niet snappende wat hij zag en hoe hij dat met zijn geloof kon rijmen? Tientallen jaren broeden op de zaak en de aantekeningen achter slot en grendel bewaren, bang voor censuur of vervolging?

    Je moet gewoon de spannende Darwin programma’s kijken, niet de saaie. Maar goed, ik vind het verhaal van Adam en Eva (vooral het feit dat ze naakt zijn) ook wel heel erg aantrekkelijk inderdaad.

  3. dit is hilarisch (gevonden door de advertentie rechtsboven te volgen)! vooral het lid over de tijdsduur van de scheppingsdagen:
    http://www.scheppingofevolutie.nl/?gclid=COSGo4X56pgCFYFA3godKDxH1Q

Laat een bericht achter