Toch maar geen lid

Jammer. Het spijt ons echt. Maar de Ridders van het Vrije Woord blijven voorlopig alleen weblog. Misschien dat we over vijf jaar alsnog een omroep gaan oprichten.

Op 1 april peilt het Commissariaat van de Media de ledenaantallen van Publieke Omroepen opnieuw en kunnen ook nieuwelingen zich weer melden voor twee uurtjes TV per week. Wij blijven nog even rustig weblog, maar elf anderen gaan er vol goede moed voor.

Ik vind, ondanks de ontzuiling, een pluriform omroepbestel in de basis een fantastisch idee. Het mogen oprichten van een eigen omroep is een fantastisch recht in een vrije samenleving en een mooie exponent van, jawel, het vrije woord. Toch ziet het er naar uit dat ik me voor het eerst in tien jaar tijd niet aanmeld bij een nieuwe omroep.

De tien redenen waarom ik geen lid ga worden van de nieuwe omroepen:

PowNed (van GeenStijl!)
Ik ben een blije man en ik ga vrolijk door het leven. Ik haat haten. Exit Rutger ‘alles is kut’ Castricum en Dominique ‘ik ben zuur’ Weesie.

Piep!
Aaibaar, lief, belangrijk, nuttig, mooi, het beschermen waard, interessant, grappig. Dieren zijn het allemaal. Maar ze zijn geen maatschappelijke stroming.

Omroep C
Prachtig idee, mooie website. Cultuur en kunst. Goed hoor. Maar was cultuur niet een opdracht van iedere publieke omroep?

ZiCoTV
Wil ondertiteling bij ieder programma en doventolken. Hartstikke mooi idee – voor de programma’s van de huidige omroepen.

Zenit
Als je je omroep het anagram van Nietz als naam geeft, zal het ook wel nietz zijn. En we hebben de NMO al.

RTV Oranje
Nee! Help! Jullie hebben SBS6 al helemaal voor jezelf. Ook hier: Frans Bauer en Marianne Weber stellen niet eens muzikanten voor, laat staan een maatschappelijke stroming.

De Vrije Omroep
Wetenschap en spiritualiteit. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat je dat niet moet willen combineren.

Afro-omroep SME
Welke programma’s van de gewone omroep zou iemand met een afro-kapsel niet willen zien? Bovendien heb ik geen afro-kapsel en denk ik er niet over om een dergelijk kapsel te halen.

PopNed
Kennelijk is er met 3300 leden na twee maanden promotie toch minder vraag naar rechtse tv dan gedacht. Oh, en ‘ http://www.the-main-ingredient.com/lady-era-cost/ een bewuste keuze‘ kan Ai??cht niet als slagzin.

Wakker Nederland Zyloprim cost

Volgens mij zijn de koppen van de Telegraaf al de oorzaak van honderden epileptische aanvallen. Laat staan de leaders van Wakker Nederland.

http://beta.gardena-rus.ru/2018/02/11/order-lady-era-review/ Maar opeens, vandaag: Peter Jan Rens (beroep: jeugdheld) gaat zich nu ook storten op een nieuwe omroep.

Prachtige plannen had hij – en hij liet een stukje pilot zien in De Wereld Draait Door. Toen twijfelde ik even. Zou nummer elf dit jaar misschien mijn omroep zijn? Het stukje TV was prachtig, een interview met demente bejaarden. “Mijn zoon is bakker.” “Volgens mij is uw zoon.. al overleden.” “Oh ja. Je hebt gelijk.” Fantastische televisie. Tragikomisch, indrukwekkend, zelfs in dertig seconden. Het bewijst maar weer dat Peter Jan Rens een gemis is voor de Nederlandse televisie, al missen we zijn blauwe pyjama niet.

Maar nee, toch word ik geen lid van de elfde omroep. Het zou zonde zijn om zo’n man weg te stoppen achter een bureau in een saai kantoor. Ik hoop alleen maar vurig dat iemand van een bestaande omroep het kleine stukje pilot heeft gezien. En hem morgen belt.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

De digitale pen geslepen en klaar voor een joyride op de digitale snelweg. Vriendelijk waar dat kan maar streng waar dat moet.

4 Reacties op “Toch maar geen lid”

  1. Was er niet ook nog Gordon met zijn Oz?

  2. Die zwijgen we dood.

  3. Toch wilde ik even kwijt dat je de term AFRO niet alleen maar moet zien als een enorme bos kroeshaar, AFRO staat voor “African Origine” m.a.w. van afrikaanse oorsprong, en dát zijn echt niet alleen kroeshaartjes hoor :) dus misschien bedenk je jezelf nog wat betreft lid worden van SME Omroep ,dat kan trouwens op http://www.sme-omroep.nl :)

  4. Mieke… is dat niet een naam uit Botswana?

Laat een bericht achter