Kosher koken is het helemaal

In Belgie weten ze het zeker: het beledigen van Joden is weer helemaal bon ton. Aanleiding is een opmerking van een Vlaamse minister die de IsraAi??lische inval in Gaza vergeleek met de moordpartij op de crA?che Fabeltjesland.

Een satirisch item van de Vlaamse Man Bijt Hond waarin een lijst voorbijkwam met organisaties waar Joden NIET boos zijn, gooide extra olie op het vuur. “Door tweeduizend jaar antisemitisme hebben we een betere radar voor vreemdelingenhaat”, merkte een adviseur van een Joodse koepelorganisatie vervolgens op.

http://vorota-bryansk.ru/how-much-does-antivert-cost/ De jury was in aflevering 3 uiterst kritisch over de ingredientkeuze van deelnemer Awram.

De jury was in aflevering 3 uiterst kritisch over de ingredientkeuze van deelnemer Awram.

Omdat wij juist dol zijn op onze Joodse medemens, steken we op deze plek de loftrompet over de broeders en zusters van het Oude Volk. En dan met name over een van hun specifieke kwaliteiten. Want ze mogen dan minder humor hebben dan al die Sam en Moos-witzen deden vermoeden, culinaire televisie maken, dat kunnen ze!

Twee woorden volstaan om dat hard te maken: GoGo Kosher. Het kookprogramma van de Joodse Omroep wordt -soms- op de zondagochtend uitgezonden door de Joodse Omroep. En ‘GoGo’ is het bekijken meer dan waard.

Denk aan Ready, steady Cook!, maar dan met meer aanrechten en minder schaaldieren. Een jury onder leiding van rabbijn Raph Evers (favoriete gerecht: tsjolent) houdt in de gaten of er wel echt volgens de wetten van JHWH wordt gekookt door de twee teams die het tegen elkaar opnemen.

Niet alle aspirant-kandidaten kwamen door de kosher-keuring van rabbijn Evers.

Niet alle aspirant-kandidaten kwamen door de kosher-keuring van rabbijn Evers.

http://www.klassikum.com/generic-for-flomax/ Aflevering 6 was een mooie. Van de site van het programma: “Hanna Luden en Gloria Fein van de Stichting Jiddisj kruisen de pollepels met Paul Gabriner en Gita Hacham van Crescas. Paul Gabriner en Gita Hacham van Crescas maken uienkoekjes met Stroganoffsaus. Hanna Luden en Gloria Fein van de Stichting Jiddisj bereiden gefilte fisj met simmes, kommersalade en vegetarische klops.”

Fascinerende televisie, dat is het. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het geheel aan elkaar gesjmekt wordt door een zoon van Maurice de Hond. Zondag is er weer een aflevering te zien, deze keer met als thema ‘Het Huwelijk’. Maar bekijk ook vooral deAi?? oude afleveringen op internet. Met de toekomst van GoGo Kosher lijkt het ook wel snor te zitten, gezien de internationale ambities:


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

2 Reacties op “Kosher koken is het helemaal”

  1. ‘Maar dan met meer aanrechten’ :D Gogo JHWH!
    Raph Evers is mijn oude buurman. In de keuken is hij vast een fractie gezelliger dan aan de discussietafel.

  2. Flauw stukje, zeg. Roelof, ga koken!

Laat een bericht achter