Jumpen anno 2009

Hoe is het eigenlijk met het Homework jumpen? Een kijkje in de bak uitverkoop-dvd’s bij de Free Record Shop roept tegenwoordig die vraag op. Want nog niet zo lang geleden hoorde je toch bijna niets anders? Kinderen op schoolpleinen jumpten, BN’ers jumpten en radiostations draaiden heel de dag Write my paper jump-plaatjes.

Het beroemde duo-jumpen met z'n vieren

Even googlen levert een triest zoekresultaat op. Veel home-video’s van de nooit echt doorgebroken Patrick Jumpen, maar vooral sites die al een tijdje niet meer bijgewerkt worden en inmiddels bezwijken onder knipperende reclamebanners en doodlopende links.

De wikipedia-pagina is nog wel optimistisch. Daar lezen we bijvoorbeeld:

“In het begin werd jump beschouwd als een variant van het snellere en hardere hardcore, maar al snel groeide deze tragere variant (toen zo’n 135-140 bpm) uit tot een ware rage.” http://vorota-bryansk.ru/buy-cannabidiol-cost/

En verder vermeldt de internet-encyclopedie ook nog wat kleine irritaties:

“Er wordt ook gejumpt op andere nevengenres die hun oorsprong hebben in de house, zoals bv techno, soms tot ergernis van de aanhangers van die andere genres. Rond 2007 zijn de jumpers gaan jumpen op hardere muziek, zoals Hardstyle en Hardcore.”

Maar verder hier geen nieuwe wapenfeiten of tekenen dat er nog steeds enthousiast gejumpt wordt in ons land.

Jumpen voor gevorderden

Helaas, niemand jumpt meer. Sterker nog, het energieke dansje is al vrijwel vergeten. Nooit ging een Nederlandse subcultuur zo snel ten onder als de jumpstyle. Lag het aan de muziek? Lag het aan de dans zelf? Mwoah… Waarschijnlijk lag het aan Ai??Ai??n persoon. Een man, een oud-minister die met Ai??Ai??n middagje filmen het hele genre in Ai??Ai??n klap wist te ruA?neren…


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Ridder in nood

Een reactie op “Jumpen anno 2009”

  1. Twee keer onze Hilbrand op een voorpagina. Dat zal hem niet vaak meer overkomen buiten de Zoetermeerse media.

Laat een bericht achter