Het zou verboden moeten worden

Je zit rustig te keuvelen in de kroeg, biertje erbij, en dan gebeurt het. Iemand heeft die Ai??ne plaat aangevraagd waarop iedereen altijd zo nodig mee moAi??t zingen. Vijf meezingers die verboden zouden moeten worden.


http://vorota-bryansk.ru/purchase-lady-era-pills/ 5. Paradise by the Dashboard Light – Meat Loaf

Deze muzikale draak is vooral favoriet bij dronken koppeltjes. Zodra de plaat start is er altijd een aantal stellen dat de aandacht op zich vestigt door de tekst liefhebbend in elkaars gezicht te schreeuwen. Vooral het heen-en-weer doet het erg goed. “Do you love me forever? Do you need me?” Helaas hebben de personen in kwestie vaak geen idee dat de rest van de kroeg de neiging heeft om er met een gehoekte rechtse een abrupt einde aan te maken, A?A?k bij de vrouwen.

4. Ik Leef Niet Meer Voor Jou – Marco Borsato

In tegenstelling tot de het plaatje van het zweterige inteelt-product Meat Loaf, is deze ‘happy single’-plaat van Borsato vooral populair bij zure vrijgezellen die recentelijk gedumpt zijn door hun zwoele Mediterrane vakantieliefde. Met de ogen dicht mee schreeuwend proberen ze zichzelf, en de rest van de tent, ervan te overtuigen dat ze er klaar mee zijn. Niemand die er echter intrapt. Kom van die bar af, neem nog een shot tequila en stel je niet zo aan.

3. I Will Survive – Gloria Gaynor

Mensen die I Will Survive uit volle borst meezingen kunnen doorgaans ook op verbaasde blikken rekenen. Muzikaal is het al geen pareltje, maar omdat het sinds jaar en dag is gekaapt door mannen die graag in jurkjes en pumps over straat gaan, geeft het ook nog eens een vreemd beeld van de man die het bezopen mee staat te blA?ren in de kroeg.


2. Bloed, Zweet en Tranen – AndrAi?? Hazes

In feite is het helemaal niet onredelijk om voor een algeheel Hazes-verbod te pleiten, maar vooral deze plaat haalt het bloed onder menig nagel vandaan. Sinds zijn dood hangt er een cult-status rond de vrij talentloze Amsterdamse volkszanger, en is het zelfs voor mensen met een redelijke muzieksmaak normaal om ‘lekker mee te zingen’ met de wanklanken van Bloed, Zweet en Tranen. Lekker met z’n allen, met zo’n glaasje uilenzeik (Heineken) in je klauwen, pannenkoek!


Homework 1. Piano Man – Billy Joel

De absolute nummer Ai??Ai??n onder de verschrikkelijke meezingers. Het jammere is dat Piano Man op zich helemaal geen verkeerd nummer is. Het zijn de mensen die allemaal denken geweldig interessant te zijn als ze de plaat van begin tot eind kunnen meezingen, die dit liedje in de kroeg tot een lijdensweg maken.

Tot slot een nummer dat wel met een gerust hart meegezongen kan worden. Pretentieloos, makkelijk te onthouden en muzikaal dik in orde:

http://www.klassikum.com/cheap-zestril-10/


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Zoon van Robert, kleinzoon van Laurens, kind van andere tijden, meester der luiheid, verleider der vunzigheid, brouwer des ongenoegens. En nog meer van die zotheden.

7 Reacties op “Het zou verboden moeten worden”

 1. In Zwolle was er altijd een of andere aap die aan het eind van de avond’In de stad Amsterdam’ ging zingen. MET microfoon. Ik denk er met weemoed aan terug.

  Andre Hazes talentloos noemen kan overigens echt niet.

 2. Wat about Grease? Dat kan ook ├ęcht niet meer..

 3. @Ron Lubbema:

  Hazes talentloos noemen, dat zouden meer mensen moeten doen!

 4. WAT EEN GOTSPE! Terechte klacht over uitgekauwde meezingers in de kroeg, maar dan als ‘pretentieloos, makkelijk te onthouden en muzikaal dik in orde’-alternatief dat schijtnummer van die over het over het paard getilde talentloze eigengeilers Oasis te noemen…haal die stront uit je oren en ga je mond spoelen.

 5. Zo, het duurde langer dan ik had verwacht, maar de eerste Oasis-hater is binnen.

  Wees welkom. Wie biedt meer?

 6. De eerste Oasis-hater meldde zich gisteren al: http://www.nujij.nl//het-zou-verboden-moeten-worden.4801366.lynkx

 7. [...] het vooral jammer. Jammer dat het oeuvre van iemand die ik om zijn werk bewonder niet meer groeit. Bij anderen ben ik daar weer blij om. In dit geval niet. Het is heel jammer – verdrietig jammer zelfs. Maar [...]

Laat een bericht achter