Een ode aan de schuttingtaal

Vloeken: het kan de beste overkomen.

Vloeken: het kan de beste overkomen.

Bijna mocht er in Ermelo weer gevloekt worden. Maar de gemeenteraad van het fundamentalistische Veluwedorp besliste anders, verdulleme.

Burgemeester en wethouders vonden het vloekverbod niet te handhaven en wilden wel van de bepaling in de Algemene Plaatselijke Verordening af. Maar met 11 tegen 9 stemmen besloot de gemeenteraad anders. Het verbod werd zelfs nog een beetje aangescherpt: ook ruw en onzedelijk taalgebruik isAi?? nu verboden door de Poldertaliban. Ermelo is overigens niet de enige gemeente met een vloekverbod, er is een hele hand vol. Koren op de molen van het Ermelose godvrezende raadslid Snoek en de bond met de papegaai, maar uiteraard volstrekt idioot. Vloeken is niet chiq, maar onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. Bovendien kan onze Lieve Heer me dunkt prima zijn eigen bonen doppen. Daarom, een ode aan de vloek en het ruwe taalgebruik:

Minty Order omnicef uses
Het nummer ‘Useless Man’ uit 1994 was stylistisch noch muzikaal een hoogvlieger. Minty’s single zal dan ook vooral worden herinnerd om de vuig-obscene tekst:

Boot lickin, piss drinkin, fingerfriggin, tit tweakin, love bitin, arse lickin, shit stabbin, mother fuckin, spunk lovin, ball bustin, cock suckin, fist fuckin, lipsmackin, thirst quenchin, cool livin, ever givin USELESS MAN”

George Carlin
Wereldberoemde sketch van de Amerikaanse comedian: The seven words you can never say on television: “You know the 7, don’t you, that you can’t say on television? Shit, Piss, Fuck, Cunt, CockSucker, MotherFucker, and Tits”
Buy cannabidiol cost

Noswearing.com
Of het hier gaat om een paar reli-freaks of een stelletje jolige studenten, wordt me niet helemaal duidelijk. De makers van Noswearing.com zeggen in ieder geval de mogelijkheid te willen bieden om teksten te filteren van onkuise woorden. Om dat doel te bereiken leveren ze echter ook een alfabetische lijst met alle schuttingtaal, compleet met Gristelijk alternatief. En het voorbeeldtekstje ‘Type some Fucking Words Here, Asshole’ duidt ook op een weinig godvrezende achtergrond. Vertaling van de zeven verboden woorden van George Carlin levert overigens het volgende op: “Poop, urinate, fornicate, female genitalia, homosexual, mother lover, and breasts.”

Jules Deelder
De Rotterdamse nachtburgemeester zette al een artistiek hoogtepunt neer toen hij de door hem geschreven ode aan de vagijn ‘Oh Kut’ samen met Herman Brood op plaat zette. Maar deze tirade tegen Amsterdam en de Amsterdammers mag er ook zijn:

EO
Murw gebeukt door alle blasfemie en genitalien? Bij de EO hebben ze op de afdeling nazorg een speciaal hoekje voor wie zich ergert aan vloeken. Een paar citaten:

- ‘De naam van Jezus als stopwoordje. Wisten ze maar Wie ze aanriepen, dan zouden ze zijn kracht en genade gaan ontdekken.’
- http://somying.com/effexor-price-with-insurance/ ‘Je vrienden tegen je in het harnas jagen door ze er steeds op te wijzen is ook niet echt reclame voor leven met Jezus’
- ‘Bidden kan je altijd doen. Zegen de vloekers.’

Amen.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Een reactie op “Een ode aan de schuttingtaal”

  1. Attenoie!

Laat een bericht achter