Iedereen aan de Kapsalon!

Dat je bij een kapsalon je haar kan laten knippen, was me duidelijk. Maar een kapsalon eten?

Reminyl cost http://somying.com/purchase-zanaflex-online/ Ik was afgelopen weekend voor het eerst in tijden weer eens bij mijn lokale dAi??nerdealer, de altijd beleefde mannen van DAi??nerland. Zonder twijfel deAi??beste dAi??ner vanAi??Amsterdam, en dat bij mij om de hoek! Ik beschouw me een gezegend man. MetAi??allerhandeAi??variaties op hetAi??schijnbaar eenzijdige vleesgerecht, het pareltje uit de Turks keuken, weten ze me keer op keer te verrassen.

Bij het betreden van de zaak viel mijn oog al op een in Word-gefabriceerde poster; onscherp, met onwaarschijnlijke kleurcombinaties en zoveel spelfouten dat zelfs een dyslect zich ervoor zou schamen. Het betrof een aanbieding voor ‘de Kapsalon’, een nieuw soort lasagne van dAi??ner, friet, sla, kaas en saus, opgebouwd uit laagjes en verkocht in een aluminiumbak. En een schotel met zo’n mooie naam, kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan dus liep ik tevreden met het zakje onder mijn arm naar huis. Al moet mijn cholesterol-gehalte door het dak zijn gegaan toen ik de bak eindelijk leeg had, het smaakte heerlijk. Toch bleef Ai??Ai??n ding me dwarszitten. Wie bedenkt in vredesnaam het woord ‘Kapsalon’?

Cod delivery levlen De bak met voer heeft niets weg van een echte kapsalon, dus dat kan het niet zijn. Ook de link met iedere andere vorm van (al dan niet afgeknipt) haar leek me niet echt voor de hand te liggen.Ai??Het internet moest uitkomst bieden. En verdomd, zelfs Wikipedia kent deze ‘bijzonder populaire’ shoarmaschotel. Nou denk ik altijd redelijk geA?nformeerd te zijn, maar deze informatie was toch even helemaal langs me heen gegaan. Hoe kan dat?

‘De Kapsalon’ is bedacht door een, hoe kan het ook anders, kapper uit Rotterdam. De man, luisterend naarAi??de illustere naam ‘Tati’, bestelde het gerecht altijd bij zijn lokale dAi??nerdealer. ,,WijAi??hebben het ontworpen. Eerst bestelden we shoarma met patat in een bak. Later kwamen daar de kaas en sauzen bij. Als we mensen stuurden zeiden we: vraag maar om een Kapsalon en bij El Aviva wisten ze dan wat er bedoeld werd. Ze verkopen het ook in Dordrecht. Grappig. Als ik in Amerika had gewoond, was ik nu rijk.ai??i??ai??i?? (bron)

Bovenstaande quote komt uit een artikel uit augustus 2006. Het heeft dusAi??bijna 2,5Ai??jaar geduurt voordat het gerecht deAi??honderd kilometer tussen 010 en 020 heeft afgelegd. Zonder hulp van de media, grote ketens of een hype is het gerecht in een voor deze tijd slakkengang zijn weg door het land aan het maken. En dat vind ik mooi. Waar zie je nouAi??nog dat zoiets kan,Ai??zelfs als de Hyve al 5334 leden heeft. Ik weet in ieder geval dat ik mijn liefde voor de ‘Kapsalon’ niet onder stoelen of banken ga steken enAi??zendingswerk in het land ga verrichten. Iedereen aan de ‘Kapsalon’!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

9 Reacties op “Iedereen aan de Kapsalon!”

 1. Potverdikke! Ik kon een kleine gil niet onderdrukken toen ik dit las.. In Zwolle overkwam mij namelijk precies hetzelfde, behalve dat jij hem ook daadwerkelijk hebt besteld. Dapper.

 2. Stelletje achterlopers. Ik eet al jaaaaren kapsalonnen. (Kapsalons?).
  In Rotterdam heb je nu ook de “vissalon”. Een gruwelijk smerig gerecht waarin de döner is vervangen door kibbeling. Ugh.

 3. Bij ons in Berkel verkoopt de plaatselijke poelier tegenwoordig de ‘kipsalon’ als je niet van shoarma vlees houdt is dat een smakelijk alternatief.

 4. Wat lopen we weer achter hier in het zuiden, ik ga hem dan maar zelf maken. Lijkt me echt een supergerecht! Jammer dat ie zoveel cholesterol bevat, juist wat me vader niet mag hebben. Maarja des te meer voor mij :)

 5. Haha ik kwam hier toen ik het ging Googlen.
  Nog nooit gehad maar wil het wel proberen haha. :p

 6. Kapsalon verbreidt zich verder in Europa! De 19-jarige zoon van Rotterdamse vrienden kwam mij vorig jaar helpen met verhuizen in Zwitserland.
  Bij een Dönerzaak in het plaatsje Heiden zei hij plotseling: verrek ze hebben hier ook een soort Kapsalon! Na enige uitleg werd mij duidelijk waar hij het over had en we kochten dus de Zwitserse variant… Waarschijnlijk wordt het gerecht via de Turken verspreid, want er zijn maar een paar Europese verkopers van die grote hompen geprepareerd vlees en die hebben het idee overgenomen…

 7. Ik werk zelf al jaren bij shaormazaak, kapsalon word mischien al 10 jaar lang verkocht in Oost Nederland.

 8. Het is ook gewoon erg lekker ;-)

 9. Ik ben een belg die een doner kebab in bali heeft
  hier kennen ze nog geen kapsalon,dus moet ik er dringend met beginnen.

Laat een bericht achter