Humor om te lachen

Webcomics zijn hot. De afgelopen jaren is het aantal dagelijkse stripjes op internet explosief gegroeid, en daarmee ook het Kwalitatief Uitermate Teleurstellende werk. De Ridders zoeken in de grote, stinkende berg fecaliën en selecteren drie pareltjes.

XKCD

Schrijver en tekenaar Randall Munroe benadrukt op zijn website dat XKCD geen afkorting is, maar een woord op zich. De betekenis blijft hij de lezer echter schuldig. XKCD begon als een verzameling schetsen en stripjes uit de oude schriften van Munroe, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gelezen online comics ter wereld. Zijn tekenstijl is simpel maar doeltreffend; de personages zijn slechts ‘stickmen’ zonder gelaatsuitdrukkingen. Munroe heeft een achtergrond als programmeur, en zijn humor zal veel digibeten dan ook ontgaan. De stripjes gaan voornamelijk over de absurditeiten van de internet-cultuur en de avonturen van een beetje nerderige jongeman.

Lucid TV

Lucid TV is waarschijnlijk de meest bizarre, politiek incorrecte en zwartgallige comic waar óók nog om te lachen valt. Schrijvers/tekenaars John Tiberius Keogh, David Rothlein en Ross Hutchinson Aries Armstrong durven behoorlijk ver te gaan in deze strip over de dagelijkse beslommeringen van een aantal megalomane chirurgen. De strip is niet geschikt voor lezers die snel op de tenen getrapt zijn, maar wie verder kijkt ontdekt een bijzonder geestige comic. Tip: mocht u momenteel een dierbare in het ziekenhuis hebben liggen; mijd Lucid TV als de pest.

Penny Arcade

Schrijver Jerry Holkins en tekenaar Mike Krahulik zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de eerder genoemde explosieve groei van webcomics. Penny Arcade viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan, en is inmiddels uitgegroeid van een bescheiden website tot een klein bedrijf, inclusief een eigen kledinglijn, een grote jaarlijkse conventie en een liefdadigheidsorganisatie. De heren gaan ondanks al hun nevenactiviteiten gewoon door met het produceren van drie stripjes per week. Penny Arcade wordt -zoals héél veel webcomics- geschreven door en voor gamers, maar niemand doet het zo goed als Holkins en Krahulik. De humor is vaak absurd en sarcastisch, en de illustraties zijn van een hoog niveau. Wie echter nog nooit een Xbox of Playstation heeft aangeraakt vindt bij Penny Arcade waarschijnlijk weinig om te lachen.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Zoon van Robert, kleinzoon van Laurens, kind van andere tijden, meester der luiheid, verleider der vunzigheid, brouwer des ongenoegens. En nog meer van die zotheden.

4 Reacties op “Humor om te lachen”

  1. of de denen van wulffmorgenthaler. iedere dag hilarisch.

    http://www.wulffmorgenthaler.com/

  2. Penny Arcade is l33t!!!

    En kennen jullie deze al? http://www.garfield.com/

  3. Toch mooi om te zien dat de quote van mijn broer nog steeds wordt gebruikt in literaire teksten!

Laat een bericht achter