Nooit persvoorlichters pesten!

De Ridders hebben geen banden met adverteerders, maar zijn natuurlijk erg blij met alle indirecte steun. Want dan ontdek je nog eens wat.

Van onze vaste huisadverteerder, De Conservatief, vraag ik me al weken af waar hij het geld vandaan haalt om zo actief met banners te strooien. Maar onder ieder artikel met het woord ‘links’ (zit ook verwerkt in onze layout) staat hij er weer vrolijk te pronken.

Ik was al snel een fan:

De Conservatief brengt u dagelijks nieuws, opinies en satire, maar dan eens niet gefilterd door een zevenkoppige NOS redactie waarvan de individuele leden allemaal in hun vrije tijd bestuurslid bij de PvdA of GroenLinks zijn. De Conservatief is trots op Nederland (tot 1960), blij met democratie en nog blijer met vrijheid van meningsuiting. Deze eeuw wordt een conservatieve eeuw, dat weet De Conservatief zeker.

Deze prachtige uitgave is gemaakt, net als http://somying.com/paxil-brand-name-cost/ Het Vrije Volk, door Mark Evers. Zijn levensverhaal is al even interessant.

“Mark Evers (1972) was tot 11 september 2001 actief GroenLinkser. Toen hij van partijgenoten hoorde dat de aanslagen in de VS het werk van Adolf Bush waren, raakte hij verward; daarvoor hadden partijgenoten hem altijd uitgelegd dat het door “de joden” kwam. Sinds dat moment is Mark in razend tempo rechts geworden. Hij maakt deel uit van een Lessina generic alesse geheime rechtse samenzwering Buy trazodone australia om de socialistische heilstaat in Nederland omver te werpen.”

Het is een fascinerende site – een likje Geert Wilders, slokkie ChristenUnie, snufje SGP, en nog wat meer van die rommel -Ai?? maar dan minder plat en met argumenten, die de plank meestal volkomen misslaan. Al nachten lig ik wakker van de ‘geheime rechtse samenzwering’. Jammer is alleen dat Evers zijn belofte om ‘dagelijks nieuws, opinies en satire’ te brengen niet helemaal kan waarmaken. Met enig geluk is er iedere acht dagen een bericht. Vaak van tien kantjes, dat wel, aangevuld met advertenties voor zijn eigen site. Om toch nog wat terug te verdienen, misschien.

ChristenUnie-woordvoerder Sjirk Kuijper echter was het niet helemaal eens met de manier van journalistiek bedrijven van De Conservatief/Het Vrije Volk. En dat levert een hilarische e-mail op.

Het begint nog vrij vriendelijk: “Het is in de omgang tussen politiek en pers gangbaar dat een journalist zich als zodanig kenbaar maakt.” Maar dan: “U las iets op een andere website (nu.nl), vormde ijlings een mening, publiceerde die, en ging vervolgens pas op zoek naar betrouwbare informatie. Een eigenaardige, op z’n zachtst gezegd: onorthodoxe aanpak.” Ook nog netjes? De persvoorlichter sluit af: “Ik hoop dat deze mail aanleiding voor u is om stilletjes uw verhaaltje van hetvrijevolk.com te verwijderen, en een cursus journalistiek te gaan volgen. Schenkt u vooral aandacht aan de modules ‘hoe doe ik zorgvuldig onderzoek’ en ‘hoe raak ik van mijn vooringenomenheid af’.

Geheel tegen de regels in zou ik u willen aanraden deze banner vaker te belonen met een klik. Lees vooral ook de hele mail.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

De digitale pen geslepen en klaar voor een joyride op de digitale snelweg. Vriendelijk waar dat kan maar streng waar dat moet.

Laat een bericht achter