Hoe Bill Kaulitz over het graf van John Lennon plast

Het Vaticaan maakt zich na ruim 40 jaar nog steeds druk over een geintje van John Lennon. Maar wat Bill Kaulitz flikt is vele malen erger.

Wat zal Yoko Ono een paar weken geleden opgelucht adem hebben gehaald. Haar overleden hubbie John Lennon werd toen door het Vaticaan (nu ja, een Vaticaanse krant, maar die spreekt natuurlijk alleen het woord van Zijne Heiligheid) na 42 jaar gerehabiliteerd.

Langharige John had het gewaagd in 1966 zijn – indertijd nochtans redelijk populaire Ashwagandha rasayana price in india bandje – ‘groter dan Jezus’ te noemen. Dat vonden de paapse vrienden natuurlijk een grote schande. Met het Lam Gods spot je immers niet. Met het betasten van geslachtsonrijpe koorknaapjes had de kerk indertijd wat minder moeite, maar dat terzijde.

Nico Haaks opmerking dat hij groter dan Boeddha was, maakte in 1984 weinig indruk.

Nico Haaks opmerking dat hij 'groter dan Boeddha' was, maakte in 1984 weinig indruk.

Anno 2008 zijn ze in Rome eindelijk de schrik te boven. De uitlatingen van de bebrilde Beatle waren maar overmoedig geblaat van een eigenwijs jongmens, is nu de heersende opvatting. Dat het Vaticaan nu pas Lennon vergeeft is overigens een beetje flauw. Die gaf al vrij snel na zijn uitspraak aan dat hij wellicht wat andere woorden had kunnen gebruiken.

Waar de heren kardinalen zich beter eens druk over kunnen maken, is het onrecht dat diezelfde Lennon wordt aangedaan. Of, om in de termen van de kerk te blijven: de heiligschennis die op zijn erfenis wordt gepleegd.

In 2034 bekijkt het Vaticaan of Paskal Jakobsen kan worden vergeven voor de muziek van BlA?f.

In 2034 bekijkt het Vaticaan of Paskal Jakobsen kan worden vergeven voor de muziek van BlA?f.

Het gaat hier om een versie van http://centrodado.com/alesse-acne-treatment/ Instant Karma. Ik ben niet zo’n dweper die vindt dat je niks van Lennon of The Beatles mag coveren, maar er zijn heus grenzen aan wat je met muziek van een overleden genie mag doen.

Het overbekende solonummer van Lennon is in dit geval onder handen genomen door de tsjikkies van Tokio Hotel Phenergan how much . Die band, met als fronthermafrodiet Bill Kaulitz, staat al niet bekend om haar gevoel voor melodie en ritme, maar hier wordt een kritische grens overschreden.

Kijk, als jongens als Richard Cheese of Mambo Kurt een moppie coverwerk doen, dan is dat met een duidelijke knipoog. En als de nogal koeiige tweelingzussen van Double Date de Logical Song van Supertramp aanranden, wordt het ronduit dolkomisch.

Maar Duitse Billie neemt zichzelf nogal serieus, en dan valt er weinig meer te lachen. Het allerpijnlijkst wordt het nog wanneer je bedenkt dat de versie (overigens de eerste en vooralsnog enige cover van TH) op verzoek van Amnesty International is opgenomen. Dan krijgt het begrip mensenrechten weer een heel andere lading.

Enfin, oordeelt u zelf:


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

25 Reacties op “Hoe Bill Kaulitz over het graf van John Lennon plast”

 1. Het is een gotspe, ik ben het van harte met je eens.

 2. Staan de kleine meisjes met grote fakkels, honkbalknuppels en kettingzagen alweer onder je raam?
  WTF is dit trouwens voor ‘clip’?

 3. Waar er door John vroeger “Well we all shine on” gezongen werd, verstond ik altijd ” And we all die young”.

  Please do, Bill…

 4. We zijn het niet vaak eens qua muziek, maar dit is inderdaad het meest belachelijke nummer van het jaar. Wat een verschrikkelijk Duits accent ook, en dat net op het moment dat mijn familie de Duitsers een beetje begon te vergeven.

 5. De beste meid mag inderdaad wel eens wat spraaklessen krijgen. Of gewoon meteen een nekschot natuurlijk.

 6. @Ridder Robin
  Is dat nou een meid?
  Is wel erg plat voor een meid, en als ik de wiki page moet geloven. Is het een hij ;)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bill_Kaulitz

 7. hahahahahaha, ik zeg niks.. hahahaha!

 8. Als ik eerlijk mag zijn vind ik da van tokio hotel beter zene

 9. Wat is dit voor een gezeik!
  Ik zit op google te zoeke naar leuke dinge over Tokio Hotel..
  vind ik DEZE Bullshit..:S
  En ff voor de duidelijkheid…Bill Kaulitz is een JONGEN..HIJ staat in de tekst vermeld met ”haar”….-.-’ Dom gedoe dit..
  Laat ze tog lekker een cover make…het gaat om JOU muziek smaak:S
  Als je dit niet mooi vind ga dan niet zeike:S…ik ga tog ook niet zeike over dat saaie lied van John Lennon…:S
  Nou heb denk ik mijn woordje wel gezecht…
  ps..sirieus…wat een dom gedoe hier…

 10. Hoe kunnen jullie in godsnaam zo iets in je hoofd halen om te typen.
  ik weet niet wat dit voor een freaking tyfus onzin is.
  je kunt die cover niet mooi vinden ofwat dan ook.
  maar ga dan niet zo een onzin verzinnen dat die kritische grens word overtreden.
  want dat is FREAKING niet waar.
  wees teminste blij dat ze een cover hebben gemaakt.
  je kunt er eens mee zijn of je kunt het niet.
  eigen keus.

 11. Als John Lennon zo een genie was hoe komt het dan dat er mensen zijn dat hem totaal niet kennen????

 12. Omdat er ook nog steeds mensen zijn die denken dat ‘dat’ hoort bij ‘mensen’, Trees.

 13. Het was inderdaad op verzoek van Amnesty International. En Tokio hotel was zo aardig om het op te nemen. Het was voor een goed doel, en Tokio hotel heeft veel fans dus zou de cd meer gekocht worden. Dus wat maakt het dan nog uit. Als het voor het goede doel is. En het is inderdaad een hij.

 14. Amnesty vraagt Bill? Ik trek gelijk mijn donatie in. Een grotere aanslag op de mensenrechten dan Tokio Hotel kan ik me nauwelijks voorstellen. Peter Benenson zou zich in zijn graf omdraaien…

 15. Don’t blame me omdat ik fan van ze ben. Maar dat ‘feest’ waar ze het zongen was in Duitsland. En Tokio Hotel was toen het populairste bandje van Duitsland. En ik wil graag benadrukken, dat ze het maar een keer hebben gezongen, en Bill deed dat om ook aan hun fans te laten zien dat mensenrechten belangrijk zijn.
  Hij is gewoon een jongen, hij heeft een rockband, so what.
  En sorry hoor, maar de titel van dit artikel, wie heeft dat bedacht? Ik vind het orginieel ook beter, maar dan iemand die GEVRAAGD is iets te coveren kun je niet de grond in stampen, dan moet je bij de mensen zijn die dat aan Tokio Hotel hebben gevraagd…
  Laat iedereen gewoon zijn ding doen, en ga ook niet lopen zeuren dat Tokio Hotel ik weet niet hoe slecht is voor de samenleving ze bestaan nou eenmaal, en er zijn meer van dat soort bands. Je kunt zulke bands toch nooit allemaal uitroeien…
  Ik vind het gewoon zinloos om hierover de discussiëren, dus ik reageer hier ook niet meer op.

 16. @ maaike
  wat een verontrustende reactie schrijf je daar. en dan heb ik het niet over het feit dat je fan bent. niemand is perfect. je argumentatie ter verdediging van TH is alleen een beetje dun. ten eerste maakt het niet uit of je iets één of honderd keer doet. als ik één keer iemand verkracht, ben ik ook fout. en mag je iemand die iets doet omdat het hem gevraagd is niet de grond in stampen? ik denk dat we dan een hoop oorlogsmisdadigers erg blij kunnen maken, zij deden namelijk ook maar wat hen werd gevraagd. en op de frase “je kunt zulke bands toch niet helemaal uitroeien…” besluit ik graag door te zeggen; sommige mensen hebben wel idealen. als je dus echt zo om de rechten van de mens geeft, geef je gewoon toe dat wat bill hier met een mooi nummer doet, echt niet door de beugel kan. dat zou een mooi begin zijn.

 17. @ tom von brown

  Ik geef iedereen het recht om zijn mening te uiten. Maar wrm maakt het uit dat juist hun het hebben gecoverd… als Within Temtation dat deed was het dan anders? Ik bedoel gewoon te zeggen, daat zulke bands nooit iets goed kunnen doen voor andere, hoewel ze vaak bij goede doelen zijn betrokken, en dat wordt vaak vergeten. Dat het allemaal voor een goed doel gebeurt. En daar ben ik pist ove! Oh ja die Bill, die verkracht weer een nummer… en dan dit, en dan weer iets anders. Het is en blijft gewoon onredelijk hoe mensen over zoiets van een mug een olifant maken, en dat zit mij dwars. Want ik respecteeer de mens, je bent nou eenmaal zoals je bent, maar sommige zijn net iets anders, dat vergeten mensen veel te vaak. Ze schrijven al hun nummers zelf en coveren alleen iets als het voor het goede doel is. Dus ik vind het gewoon bullshit wat er hier in het artikel staat.

 18. @Maaike
  Het spijt me, Maaike, dat je hier zo ‘pist ove’ bent. Ik ben het namelijk met je eens. Ik vind het erg jammer dat dit armzalig compromis tussen de twee geslachten zo geloochenstraft wordt, temeer omdat je hem een zekere vorm van ontoerekeningsvatbaarheid hem niet kunt ontzeggen.
  Ook moet ik je bekennen dat dat Bill geen eerlijke start heeft gekregen. Je wordt ergens geboren en helaas voor hem was dit Duitsland. Niet dat het erg is dat hij Duits is, helemaal niet zelfs. Maar het helpt hem niet bij het zingen van Engelse teksten, akkoord? Enfin, ik wil zeggen dat Bill hierin een betere keuze had kunnen maken, zoals bevoorbeeld niet te gaan zingen buiten het Duitse carnavalscircuit. Of voor mijn part zingen in haar totalititeit. Ook in het openbaar verschijnen was wellicht een grove misvatting van Bills kant. En zelfs dit valt Bill niet kwalijk te nemen, er bestaat ook nog iets als een degelijke opvoeding. Echter, de hersens van Bills ouders waren wellicht nog bedwelmd onder de demagogie van het communistisch bewind diep verzonken in het eerder volledig verwoeste Magdeburg.
  Maar goed, zoals de geschiedenis al vele malen heeft laten zien; de wereld heeft het niet voor het kiezen. Ook niet in Bills geval. Bill is het gevolg van een vervelende samenloop van omstandigheden waar het Communisme aan ten ten grondslag ligt.
  Kortom Maaike, je hebt helemaal gelijk.

 19. HAHAHAAH Ridder marc, je bent grappig. :’D

 20. Zo grappig zelfs, dat het me doet denken aan eehhh… hoe zeg je dat… een een gedomesticeerd Zuid-Amerikaans hoefdier uit de familie der kameelachtigen!

 21. [...] JE VOLGEN IK ZIT CONSTANT IN JE HOOFD IK BEN KONSTANT ROND JE WANT JIJ GAAT ERAAN.”). Later had ik het hier nog eens over de vertolking van John Lennons Instant Karma door het Duitse bandje. Tokio Hotel en ik zijn [...]

 22. Ik vind het op zich nog wel mee vallen. Ik vind het lied zelfs verbeterd (ik ben zelf geen fan).

 23. wat is dit voor BULLSHIT!!!!!!!!!!

  ik ben nog niet zo lang fan van tokio hotel maar
  ik vind het gewoon achterlijk dat jullie zulke dingen
  over ze zeggen.
  Bill is een jongen en geen meisje.
  ik kraak jullie muziek toch ook niet af ofwel soms
  laat ons fan zijn.

  PS. dacht ik nog iets leuks te vinden over TH krijg ik dit soort onzin.

 24. mensen
  ik ben fan van John lennon
  maar ook van Tokio Hotel
  wat de bedoeling was van het liedje
  is dat ze het moeste coveren voor een cd genaamt Come together waar meerdere sterren hun cover doen van oa the beatles
  ik snap niet waarom je daarover zo moet beoordelen
  Tokio Hotel is nog maar een teener bandje, vergeet dat niet.
  Bill Kaulitz is ook bezig met z,n stem te ontwikkelen
  het was toen nog maar een mannetje van 17
  dan vind ik het toch best knap gedaan.
  is het dan nodig, om hun met zulke worden te beoordelen?
  nee ben het niet met je eens
  er hebben wel meerdere bandjes The Beatles of John lennon gecovert warvan je denkt; moet dit?
  maar dit was puur voor een Cd. hun moete hun geld toch ook ergens mee verdienen of niet dan?
  en ja, Bill is een jongen. blind?
  er zijn nog veeel en veeel beroerdere bands als TokioHotel, dus waarom zou je zo’n bandje uitschelden?
  ja ik ben een trotse fan.

 25. ik snap niet wat al jullie tokio hotel fans nouw moeilijk doen , nouw snap ik in eerste instantie al niet datje een fan kan zijn van zo’n crappy band ik bedoel dit is gewoon muziekverkrachting maar goed iedereen zo zijn ding , en zeker er zijn wel meer band die john lennon hebben gecovered waarvan je denkt moet dit ? maar dat dit nog al die aandacht krijgt brengt mij tog wel in grote zorgen voor de muziek waar de generatie naar luisterd. en bill een jongen ? bewijs het maar ik zou het zelf niet durven te zeggen of het wel of niet zo is maar als het een gozer is , isdie sowieso niet hetero :) engoed al jullie th fans veel plezier met het luisteren van deze band ( alhoewel ik niet snap hoe je daar plezier aan kan beleven maar goed ) en uhm ja dat was ut zo wel eigenlijk, nog veel plezier met elkaar hier afte zeiken ik heb me plicht wel weer gedaan :P

Laat een bericht achter