Goochem voor de kerst

Het is bijna kerst. Misschien zouden we nu eindelijk verstandig kunnen zijn en Goochem het Gordeldier rustig kunnen laten inslapen.

Ik wil hem wel hebben hoor, als niemand anders hem wil. Ondanks de vrij harde schil schijnt het Argentijnse gordeldier, Purchase probalan http://somying.com/stromectol-buy-cheap/ Zaedyus pichiy, prima te eten te zijn. De eerste Argentijnse chefs lieten jaren geleden al weten het beest graag voor me te fileren. Inmiddels is de lijst Argentijnen flink gegroeid en hebben zelfs enkele Nederlandse chefs zich voor dit taakje gemeld.

Die chefs, zelfs de Argentijnen, willen hem net als ik zo graag de pan in om Ai??Ai??n belangrijke reden: het taalgebruik van het beest. In een land waar ieder interessant onderwijsdebat alleen nog maar gaat over de schrijfvaardigheden van de jeugd zou een campagne met als slogan ‘Gordel om, ook op de agterbank’ echt niet mogen kunnen. Dat voelt zelfs een Argentijn op zijn sokken aan.

Het duurde vijf jaar voordat de overheid in 2005 inzag dat daarmee inderdaad een fout was gemaakt. Toch kom ik nog steeds bijna dagelijks oude posters tegen waar de tergend slechte taalfout bezig is om onze kinderen te verpesten. Kunnen de graffiti-jagers daar niet eens wat aan doen? In plaats van iedere creativiteit volledig de kop in te drukken zouden zij veel beter kunnen gaan optreden als taalpolitie. Graffiti mag, maar dan is het wel ‘tags’ en niet ‘tagz’. En de walgelijke staatsgraffiti van Goochem mag als eerste weg.

Nou heeft Verkeer en Waterstaat er al jaren een handje van om met campagnes van miljoenen vooral heel veel columnisten en bloggers van voer te voorzien. Ik wijs graag even op het mooi Nederlandse ‘I love gordels om’ en ‘I love 50 rijden’. Of ‘goed licht, beter zicht’ ai??i?? niet alleen een dooddoener maar ook als vormvast rijm incorrect door de extra lettergreep.

Maar Goochem is ook na zijn heropvoedingskamp een erg vervelend diertje gebleven. Hij drukt zich nu keurig uit in ‘achterbank’, maar plempt ondertussen wel zonder dat iemand heeft kunnen protesteren drie (!) cd’s op de markt. Met dit soort platte humor, waar onze kinderen al helemA?A?l niet beter van worden.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

En de hit moet natuurlijk ook nog even. Geniet, vooral van het vrolijk moralistische ‘dus jullie houden nog niet van bier?’ Ideetje van Rouvoet zelf, gonzen de wandelgangen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Buy phenergan elixir online uk


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

De digitale pen geslepen en klaar voor een joyride op de digitale snelweg. Vriendelijk waar dat kan maar streng waar dat moet.

3 Reacties op “Goochem voor de kerst”

  1. [telegraaf-modus]

    EN HIER GAAN MIJN BELASTINGCENTEN DUS HEEN!

    [/telegraaf-modus]

  2. Ik heb me suf gezocht naar de zanger. Niet te vinden! Heeft iemand al meer succes? Hier moet toch een geweldig hoofd bij zitten…

    WHAHAHA, DIT VERHAAL GAAT OVER – OVER – OVER EEN NEPDROL! WHAHAHA!

  3. hoi

Laat een bericht achter