De Lage Landen nader bekeken: Gelderland

Wekenlange radiostilte heeft niets geholpen: Gelderland bestaat nog steeds. Daarom beginnen we toch maar met de beschrijving van deze provincie.

Wat een prettig land is dit toch om in te wonen. Als natie kunnen we bogen op onbetwiste successen als BZN, World Online en Spyker. Een land waar we zelfs onze zuiderburen niet meer kunnen vertrouwen als het op kinderhandel aankomt en waar vrienden elkaar af proberen te troeven in laatste rustplaatsen. Dit vraagt om een betere beschouwing. Daarom de komende weken een ontdekkingstocht per provincie. Deze keer nemen we een kijkje in Gelderland.

De ontwerpindustrie van vlaggen in Gelderland stelt weinig voor

De ontwerpindustrie van vlaggen in Gelderland stelt weinig voor

Dat Ai??een en ander wat langer heeft geduurd dan normaal, heeft inderdaad te maken met de provincie zelf. Je kan Gelderland namelijk niet makkelijk beschrijven. Dat begint al met de vraag: wat is Gelderland? Die vraag is nergens zo moeilijk te beantwoorden als bij deze provincie. Groesbeek zou men makkelijk aan Limburg kunnen toedichten, doe Zaltbommel bij Brabant en niemand ligt er wakker van, voeg Ede bij Utrecht en doe Culemborg erbij; het zou allemaal logisch zijn. Toch is het allemaal Gelderland.

Hoogtepunt van dit alles is de Achterhoek. Veel mensen verwarren dit vaak met het Overijsselse Twente of zien het het liefst samen met die regio als Ai??Ai??n gebied. Dat is niet erg, want men slinkt er doorgaans ongeveer dezelfde n’nen in en als een geheel zou het een mooie Regierungbezirk College essay help in de Bundesrepublik Deutschland zijn kunnen. Buitenstaanders zouden er geen probleem mee moeten hebben, want toen Aalten bevrijd werd, dachten de Canadezen in eerste instantie nog dat ze in Duitlsland zaten. We kunnen ze geen grotere eer aanmeten, dan ze alsnog gelijk te geven.

Een probleem met de opheffing van Gelderland zouden we krijgen met de Veluwe, die groenstrook langs het IJsselmeer. Want waar we er geografisch nog mee wegkomen om een stel lompe boeren in de Achterhoek aan de Duitsers te geven, is het heel goed mogelijk dat niemand een stel lompe boeren met bovendien een ongezonde dosis godsdienstwaanzinnigheid wil hebben. Een oplossing zou kunnen zitten in het eren van onze andere bevrijders: de Amerikanen. Na het platbranden van de aanzienlijke bospercelen die de Veluwe kent en het een en ander recyclen als houtskool of groene energie, valt de bestaande bevolking prima te intergreren in de Amerikaanse samenleving. Het overgebleven open gebied op de Veluwe, zoals Garderen, is planologisch prima in te richten als een politiek eenvoudigere versie van Guantanamo Bay.

Vergeten we de Britten dan niet? Welnee. De Britten mogen Arnhem en Nijmegen hebben. Zo hebben ze twee mooie objecten om hun vergissingsbombardementen tot in de puntjes te oefenen. De bevolking van die twee steden kan mooi hun heil zoeken in Elst en eindelijk eens leren om fatsoenlijk met elkaar om te gaan en te voetballen.

Na de grootste provincie, is het de volgende keer tijd voor de kleinste van de twaalf: Utrecht!

Lees ook De Lage Landen nader bekeken: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel,Ai?? Cheap lady era reviews Flevoland, Utrecht, Noord-Holland http://somying.com/phone-tracker-whatsapp-spy/ .


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Ridder zijn is een eer, geen lunch.

6 Reacties op “De Lage Landen nader bekeken: Gelderland”

  1. Hulde! Jij weet dat Zaltbommel in Gelderland ligt. Dat deden enkele collega-ridders je laatst in een quiz niet na.

  2. Nijmegen ligt toch in Brabant?

    (Knipoogt naar Ridder Pieter)

  3. @Roelof:L Foei! Wie deed dat

    @Robin: Ja dat dacht ik ook! (Slaat Ridder Robin met knuppel)

  4. volgens mij die ridder vincz (met z’n quasi koele naam) uit op een totale verdeling of vernietiging van het mij toch zo geliefde nederland. dat vind ik niet kies. want waar is het zo goed toeven als in ons eigen kouwe kikkerlandje?

  5. Eeeehm… Zweden? De Kaaimaneilanden?

  6. [...] ook De Lage Landen nader bekeken: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, [...]

Laat een bericht achter