Consequent fout

Je zou denken dat de Meest Sexy VegetariAi??r geen vlees eet. Maar niets van dat alles, zelfs een fervent carnivoor kan de titel winnen. http://somying.com/zestril-20-mg-price-in-india/


Stichting Wakker Dier is een vrolijke hobbyclub van boze huisvrouwen met een ongezonde afkeer van het fenomeen vlees. Hun licht-hoogmoedige doelstelling ai???het afschaffen van de bio-industrieai???, moet bereikt worden door ons ieder jaar te pijnigen met de verkiezing van de Meest Sexy VegetariAi??r. De verkiezing blijkt echter een farce, want genomineerden hoeven helemaal geen vegetariAi??r te zijn.

Meest Sexy VegetariAi??r is voor jullie een manier om eens lekker in het nieuws te komen, moeten de types van Wakker Dier door een overpriced marketingconsultant zijn ingefluisterd. Als die PR-machine zijn werk maar doet, gaat de rest vanzelf. Zeker nu ze naast een actievoerende tak in de gedaante van de Partij van de Dieren ook een politiek vehikel hebben om hun boodschap (MEAT IS MURDER, behalve als het biologisch is!) de wereld in te helpen.

De winnaars van de prijs in 2007 waren de loensende en grappenstelende cabaretier-in-exile, Guido Weijers en het soapsterretje/kinderprogrammapresentatricetje/zangeresje Monique van der Werff. De toon is gezet, het niveau abominabel. Ook de genomineerdenlijst van dit jaar vertoont weer enkele inhoudelijke hoogstandjes, daar zijnde; Wouter Bos ai???dit land kan zoveel beterai??? Bos en Dolf Jansen, waar sowieso geen vlees aan zit, laat staan dat het erin gaat. Georgina ai???Knuffelbiggetjeai??? Verbaan en Marianne Thieme, de beschermheilige van alles wat beweegt, zien we terug in het rijtje van vrouwelijke genomineerden.

Buy effexor xr without prescription Van een aantal andere genomineerden is niet echter helemaal duidelijk of ze vegetariAi??r zijn. Ik noem een Eric Mouthaan, Jeroen van Merwijk, Nicolet Kluijver en Froukje Jansen. Met hilarische introteksten wordt in het midden gelaten of deze nominees het vlees hebben afgezworen. En na enig speurwerk blijkt dat bovenstaanden helemaal niet vies zijn van een karbonaadje, een delletje speciaal of bak kipkluifjes. Hoe kunnen we dan toch spreken van een VegetariAi??r?

Wakker Dier is zo vrij geweest om de term vegetarisme een nieuwe definitie te geven. Het bleek namelijk niet zo makkelijk om ieder jaar twintig sexyAi??BN-ers te vinden die liever Valess eten dan een echte biefstuk. Tijd voor een nieuwe omschrijving dus. In een verborgen, duister hoekje op de website schrijven ze ai???Sommige genomineerden eten een enkele keer vis of biologisch vlees. Dat geeft niet. Want Wakker Dier vindt: Liever inconsequent goed, dan consequent fout. Dat motto willen we aan iedereen meegeven. Ook door biologisch te eten, maak je een groot verschil.ai???

Ja. Luister. Zo kan ik het ook. Liever inconsequent goed, dan consequent fout. Ik geloof dat er in de wereldgeschiedenis heel wat oorlogsmisdadigers, politici en ander tuig te vinden is die deze definitie graag zouden omarmen. Maar daar komen zij ook niet mee weg. Een vegetariAi??r is iemand die geen vlees eet, dus ook niet een beetje, ook al is het heel biologisch. Wakker Dier ai??i?? als je geen vegetariAi??rs kan vinden, houd dan alsjeblieft op met die ellendige verkiezing.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

7 Reacties op “Consequent fout”

 1. Chapeau! En inderdaad, die teksten op de site zijn werkelijk waar belachelijk. Neem bijvoorbeeld Erik Mouthaan:

  Wie regelmatig naar het RTL Nieuws kijkt, kent deze knappe kop wel. Als correspondent in New York verslaat Erik Mouthaan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Naast het lot van de wereld, trekt hij zich ook het lot van alles dat loeit, kraait, knort en mauwt aan…

  Dit moet wel door een vrouw zijn geschreven, hahaha!

 2. Ja, ik denk ook dat Erik Mouthaan een vrouw heeft. Net zoals Gerard Joling, Andre van Duin en Maik de Boer.

 3. Ik zeg niet dat ie een vrouw heeft, maar dat die tekst door een vrouw geschreven moet zijn.

 4. Je hebt helemaal gelijk. Mijn excuses.

 5. Ik beschouw me zelf als vegetariër, maar eet ook incidenteel vis of per ongeluk iets met bijvoorbeeld vleesbouillon. Dit zie ik niet als diskwalificatie, maar als een teken van menselijkheid.

  Puriteins dogmatisme is ook zo wat. Geen enkele diersoort is perfect en de mens dus ook niet. We meten ons heel wat meningen en ethisch besef aan als dominant soort.

  Het lijkt me niet meer dan redelijk dit besef niet alleen op ons eigen soort te betrekken.

  Ik begrijp het kernbetoog van het stuk dan ook niet. Wat is er nu leuker dan een christen die zich eens een verdomme laat ontvallen of een VVD’er die op een moment van waanzin een straatkrant koopt?

  Een mens die biologisch vlees eet of een of meerdere dagen vegetarisch eet, geeft in ieder geval aan na te denken over zijn verantwoordelijke positie als wetenschappelijk aangetoond opperwezen.

 6. maar iemand die biologisch vlees eet of een paar dagen vast, is nog steeds geen vegetariër. en dan verdien je het niet om die titel een jaar te dragen. als iemand niet-roker van het jaar is vergeeft ook niemand het hem, als hij wel in het weekend of als het héél gezellig is een peukie rookt. zelfs als ie door het vijf dagen per week niet te doen een hele verantwoordelijke positie inneemt.

 7. Een tijger is geen panter. Een kind is geen volwassene. Een ster is geen planeet. Een vrouw is geen man. Een motor is geen brommer. Een bloem is geen vrucht. Een vegetariër is geen veganist. Een pescotariër is geen vegetariër. Ik snap niet wat daar moeilijk aan is?

  Eit is (of was) een persoon die regelmatig vegetarisch eet (noem het pescotariër of flexitariër) maar duidelijk geen vegetariër is.

  Hoe vaak heb ik van mensen gehoord “Je eet dan toch wel vis of kip?”. Of als je ergens eten wilt afhalen en je ziet visballetjes met een bordje “vegetarisch” eronder, terwijl er werkelijk vis in zit. It doesn’t make sense. Ik ben vegetariër dus ik eet geen dieren!

  Zelfs vleeseters (ook in de horeca) vinden het ontzettend vervelend als iemand aangeeft vegetariër te zijn en dezelfde persoon vervolgens wel stukjes vlees of vis zit weg te eten. Hebben zij veel moeite gedaan terwijl dit kennelijk niet nodig was. Je bent ontzettend misleidend bezig en maakt het voor de werkelijke vegetariër nog moeilijker dan het al is in deze maatschappij van onbegrip.
  Ik ben een vegetariër die geen eieren of zuivelproducten koopt maar ik gebruik wel wollen dekens, ik draag nog steeds mijn oude leren schoenen en gebruik soms producten waar melk of ei in verwerkt zit maar ik noem mezelf ook geen veganist. Dat zou alleen maar verwarrend zijn voor de mensen in mijn omgeving. Ik heb een hart voor dieren dus ik wil niet bijdragen aan nog meer uitbuiting. Daar valt “geen dieren eten” ook onder.

  Als je echt ergens achter staat en echt bewust bent dan let je wel op. Menselijkheid (of ‘menselijke foutjes’) is niet relevant in deze discussie. Verantwoordelijkheid heeft er wel iets mee te maken namelijk wat je zegt en doet. Geen definities verzwakken alleen maar omdat het makkelijk is voor jou. De dieren hebben er echt geen baat bij.

  Ik reageer omdat na zo’n lange tijd er nog niets veranderd is (door Wakker Dier) en de discussie weer opgebloeid is.

Laat een bericht achter