Uit de handel

Opvallend nieuws van IKEA vandaag. Een vouwgordijn blijkt levensgevaarlijk. Maar het is vooral de cryptische omschrijving die me gek maakt.

Buy lasuna capsules “IKEA heeft een melding ontvangen van een ongeval waarbij iemand in de koordlussen van een IKEA vouwgordijn verstrikt is geraakt” meldt de onduidelijke advertentie. Een koordrem moet voorkomen dat iemand er opnieuw in verstrikt kan raken.

IKEA advertentie

IKEA advertentie

Wat is daar gebeurd? Was het een mislukte zelfmoordpoging? De zelfmoordenaar belt vervolgens de IKEA, op zoek naar een vouwgordijn waarbij de kracht van de touwen wel groot genoeg is, maar krijgt het tegenovergestelde voor elkaar: hij moet zijn vouwgordijn gaan beveiligen. Of was het een stevig potje wurgseks? De jongen verlaat het meisje direct, terwijl zij nog half naakt in de gordijnen hangt. Beschaamd zoekt ze iemand om de schuld aan te geven als ze plotseling het labeltje van IKEA ziet ingenaaid. Was het misschien een inbreker die, de lus per ongeluk om zijn nek, een TV aan het loshalen was en toen werd gesnapt? De bewoner ziet haar kans en gaat hangen aan het gordijn, waardoor de lijn strak trekt om de nek van de inbreker. Ontevreden over de eenvoud waarmee het gordijn hem kon vloeren gebruikt hij zijn enige telefoontje vanuit de cel om een IKEA-medewerkster de huid vol te schelden.

Onzin
Hoe dan ook: een vouwgordijn van anderhalve kilo is geen moordwapen waarvoor een terugroepactie nodig is. Misschien is het een studentenactie, gratis reclame voor de IKEA in alle media, een revival van het niet-meer-hippe vouwgordijn. Iets. Maar geen ongeluk. Absoluut niet.

Dat betekent niet dat ik tegenstander ben van dit soort terugroepacties. Leuk juist, vooral vanwege de vage omschrijving in de advertentie. Toch heel wat spannender dan een verkeerde kleurstof of per-ongeluk-pinda waar dergelijke berichten meestal over gaan.

Daarom stel ik voor de komende weken iedere woensdag een bedrijf te gaan bellen over een ongeluk met een van hun producten. In de hoop voortaan iedere donderdag wakker te worden met zo’n heerlijke advertentie. Dat is precies dat zetje dat je nodig hebt om het uit te houden tot het begin van het weekend.

Vooralsnog zou ik in ieder geval de volgende zaken willen gaan melden:

 • Tijdens het sms’en raakte mijn pols verstrikt in het snoer van de oplader, waarna de brandweer moest komen om me te bevrijden.
 • Toen uw onstabiele pan van mijn fornuis viel en ik bukte om hem op te rapen stootte ik mijn wenkbrauw tegen de koelkast waardoor ik schrok, viel en mijn enkel brak.
 • Sinds ik die nieuwe random reader heb lijkt er niets meer op mijn bankrekening te staan.
 • Bij het lezen van uw boek in een cafAi?? bleek dat ik een leesbril nodig had, toen ik die ging halen stal iemand mijn boek.
 • Geriforte online games

 • Ik heb mijn lippen verbrand aan uw gloeilamp.
 • Nadat ik uw schroevendraaier had gebruikt als ijspick ging hij roesten.
 • Uw stofzuiger zoog mijn hele tapijt kaal tot op de draad.
 • http://centrodado.com/cost-of-detrol-la-2mg/

 • Door een fout in uw navigatiesysteem heb ik mijn brandende baby niet op tijd in Beverwijk kunnen krijgen, waarna hij overleed.

Meer suggesties zijn altijd welkom.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

De digitale pen geslepen en klaar voor een joyride op de digitale snelweg. Vriendelijk waar dat kan maar streng waar dat moet.

3 Reacties op “Uit de handel”

 1. In de VS is een kind gestikt nadat het in het koord was blijven hangen. Zie http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml09/09050.html

 2. ‘Misschien is het een studentenactie, gratis reclame voor de IKEA in alle media, een revival van het niet-meer-hippe vouwgordijn. Iets. Maar geen ongeluk. Absoluut niet.’

  Schaam je!

 3. Geenzins. Mijn punt was de vaagheid van de advertentie in de eerste plaats. Een waarschuwing dat kinderen verstrikt kunnen raken in dunne touwen als je het gordijn boven een kinderbed ophangt was duidelijker geweest en had meer problemen voorkomen. En dat kind had ook in een telefoonsnoer kunnen verstrikken. Ongelukken – hoe treurig, echt – gebeuren. Dat was mijn tweede punt.

Laat een bericht achter