Rahmbo: “Your worst nightmare”

Zelfs een vredelievende President heeft een keiharde onderhandelaar nodig om een goede leider te zijn. Enter Emanuel ai??i?? Rahmbo ai??i?? Rahm.
Ai??
De speech die Obama tijdens de verkiezingsnacht hield, stond symbool voor zijn hele campagne. Aardig, lief, vredig en beschaafd. Het like-ability level van de nieuwbakken leider van de vrije wereld is tot buitenmenselijke proporties gegroeid. Zijn nieuwe Chief of StaffAi??heeft daar wat minder last van.
Ai??

Emanuel Rahm betreedt het Witte Huis met een reputatie alsAi??politieke pitbull.Ai??Een gewetenloze strateeg die persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de dominantie van de Democraten in het Congres. Een manAi??met als favoriete stopwoord “fuck”. Niet zonder toeval is het karakter van mijn favoriete tv-personage van het moment, Ari Gold uit Entourage, gebaseerd op Rahm’s broer Ari. Meedogenloos en keihard. Een treffender quote uit Rambo: First Blood PartAi??III (1988) isAi??niet denkbaar,Ai??alsAi??Sly StaloneAi??doorAi??Colonel ZaysenAi??wordt gevraagdAi??”Who are you?” en John reageert met de legendarische woorden; “Your worst nightmare.” Fuck, wat heb ik een zin in de persconferenties van deze man.

Rahm werkte samen met Bill Clinton en sprak in 2006 zijn steun uit aan Hillary. Maar toen Obama, net als Rahm uit Illinois, zijn kandidatuur bekend maakte kreeg hij het een beetje benauwd. Gevraagd naar zijn standpunt reageerde hij in januari 2007: “I’m hiding under the desk. Buy paxil from canada I’m very far under the desk, and I’m bringing my paper and my phone.”Ai?? Om na wat innerlijk beraad de kant van zijn staatgenoot te kiezen enAi??samen met goede vriend David Axelrod, het meesterbrein achter Obama’s campagne, het Witte Huis op overtuigende wijze te veroveren.

Rahmbo heeft zijn geuzennaam te danken aan de verkiezingsnacht van 1996, nadat Clinton werd herkozen. Uit boosheid op deAi??tegenstanders van de Clinton campagne, Bob Dole en consorten,Ai??pakteAi??hij tijdens eenAi??diner met alle campagnemedewerkers een mes en begon in de tafel te steken, om na iedere messteek de namen vanAi??de opponentenAi??door het restaurant te schreeuwen.

Ook zat RahmAi??van 2000 tot 2002 in de Raad van Bestuur van Freddie Mac, de failliete hypotheekverstrekker waar zijn salarisAi??’toevallig’Ai??in Ai??Ai??n jaarAi??met 700% steeg enAi??er hardnekkige geruchten over discutabele campagnecontributies en foutjes in de boekhouding de ronde deden. Rahm verdween, Freddie Mac inmiddels ook.Ai??Een man met wat smetjes dus.

Toch wordt hij gezien als de man die het presidentschap van Obama een succes kan maken.Ai??Ik denk datAi??Barack in zijn handjes mag knijpen met deze man aan zijn kant.Ai??Als hij in een andere staat had gewoond, was die hele verkiezingsstrijd misschien wel heel anders verlopen.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

Laat een bericht achter