Lekker je kinderen slaan

Voordat je begint met lezen eerst even een disclaimer. Ik heb niets tegen christenen. Ik heb christenen in mijn vriendenkring en zij zijn de vriendelijkste mensen die ik ken. Ook hier in Amerika.

Maar.

Voor een artikel belde ik een aantal christelijke organisaties, om te vragen hoe zij over de nieuwe president-elect dachten. Dus hing ik dinsdagnacht aan de telefoon met Peggy, Wendy, Will, Roberta en Tony. Van organsaties als Heartbeat International, Christian Coalition of America Sale ginette-35 , Concerned Women for America en de mooiste: Homeschool Legal Defense Association.

Ik geniet ervan. De simpele vraag: bent u blij met de overwinning van Barack Obama stel ik als eerste. Een stortvloed aan teleurstelling, verdriet, bitterheid en woede komt naar buiten. Daarna komt een moeilijkere vraag: wat gaat er met Amerika gebeuren. Het slechte nieuws voor u allen: het gaat helemaal mis. Vooral Will was op dreef.

De dramatische ideeAi??n van Obama op een rijtje: een cursus voor jonge ouders, zodat elk kind een goede start heeft. Will : ‘Wij bepalen zelf wel wat een goede start is, niet de overheid.’ Nog zo’n idioot plan: kinderen moeten naar school, tot hun achttiende. Will: ‘Dan kunnen wij onze kinderen niet opvoeden zoals wij willen.’

Generic drug for celebrex http://jockeyclubdesorocaba.com.br/?p=34911 Maar het kan nog gekker: Obama wil het Verdrag voor de Rechten van het Kind raticificeren. Will: ‘Dat betekent dat kinderen zelf mogen kiezen naar welke kerk ze gaan. En A?f ze naar de kerk gaan.’ Ik tiepte alles netjes op, zonder met mijn ogen te knipperen, of te slikken. Totdat hij zei: ‘We mogen onze kinderen dan niet meer slaan.’ Toen kuchte ik. EAi??n keer. Want ik wil onafhankelijk blijven.

Je kinderen slaan. Een recht.

Het vervolg van het gesprek was kort en saai. Iets als:

Ik: Dank u wel, prettige dag nog.
Hij: Bless you.

Maar het had natuurlijk zo moeten gaan:

Ik: ‘Wauw, dat is een verdomd interessant standpunt. Even interessant als idioot, if I may say so. U bent gek en een gevaar voor uw kinderen, Amerika en de rest van de wereld. Het Verdrag van de Rechten van het Kind is er niet voor u, maar voor uw kind. En uw kind kan dat duidelijk wel gebruiken.’

Will was dan in huilen uitgebarsten – al was het alleen maar vanwege het vloekje in de eerste zin. En had snikkend om mijn verloren ziel opgehangen. Daarbij vergetend dat ik nog nooit een kind heb geslagen en daarom meer kans heb om in de hemel te komen. O, de dubbele standaarden.

In Nederland zijn conservatieve christenen gewoon tot op het bot christelijk. Dat betekent: lange rokken, geen gewinkel op zondag en altijd bidden voor elke maaltijd. Hier betekent conservatief christen-zijn dat je kortere rokjes mag dragen dan de hoeren op de Wallen. Dat je op zondag net zo lekker niet naar de kerk gaat, maar wel lekker de kroeg in. En geloof me: ik heb nog nooit iemand zien bidden in de foodcourts, de Wendy’s of de Taco Bell. En geloof me2: ik heb er veel tijd doorgebracht.

Dus best of both worlds voor conservatieve christenen als Will: korte rokjes, veel feesten en niet netjes voor elke maaltijd bidden. En toch lekker je kinderen slaan.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

6 Reacties op “Lekker je kinderen slaan”

 1. Wat een verschrikkelijk verhaal. Ik ga toch even linken naar dit blogje op mijn log. Wow.

 2. Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben voorheen nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na een moeilijke periode. Ik heb een zoon van 8 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt om mij te helpen,

  Els Wittem

 3. Kinderen slaan is leuk.
  Ik doe het heel vaak, kinderen vallen toch niet onder de mensen.
  Daarom mag je ze ook gewoon slaan.
  Normaal toch, ik sla ook gewoon mensen die raar doen op straat.

  ^
  |
  |
  watefuck?

 4. Ben zelf een fervent aanhanger van de Christelijke ouderwetse manier van tuchtiging d.m.v. een traditionele correctie d.m.v. een pak voor de billen.
  Ouders die zo hun kinderen nog opvoeden worden van harte uitgenodigd om met mij contact op te nemen.
  email :pallas1@chello.nl

 5. Ben een fervent aanhanger van de traditionele Christelijke tuchtiging uit het boek spreuken.Ouders die hun kinderen nog traditioneel corrigeren d.m.v. een pak voor hun billen kunnen met mij contact opnemen,

  Vriendelijke groet,

  zonnestraaltjes1@gmail.com

Laat een bericht achter