Last one to win an Emmy is a douche bag!

‘Dit voelt als het winnen van de Champions League’, zei Peter R. de Vries na het winnen van een Emmy Award. Twee maanden later is het weer raak, ditmaal voor de Grote Donorshow van BNN. Huh? wordt de Champions League soms alweer gespeeld?

Een Emmy winnen lijkt een beetje op het spelen van Bingo: als je lang genoeg meedoet, is je kaart vanzelf een keer vol. Er zijn namelijk zoveel Emmy’s dat je wel heel slechte televisie moet maken om er geen te winnen.

In de Verenigde Staten zelf is het helemaal een peuleschil om een Emmy mee naar huis te nemen. Er is een aparte uitgebreide ceremonie voor http://centrodado.com/ginette-35-shipping/ Primetime televisie, voor Daytime televisie, voor sport en voorAi?? technici. Elk weer met hun eigen categorieen. Het leuke is dat je je voor een paar dollar zelf kunt inschrijven. Acteur Larry Thomas deed dat ook, en hengelde er tot zijn eigen verbazing een nominatie mee binnen voor zijn vertolking van de nogal stugge Soup Nazi in Seinfeld.

Mocht het je niet lukken om een landelijk beeldje mee naar huis te nemen, dan kun je altijd nog aanspraak maken op een van de regionale Emmy’s. De Verenigde Staten zijn opgedeeld in 20 regio’s (Mid South, Ohio Valley, Chesapeake Bay, etc…), die elk hun eigen prijzen uitreiken. De regio Los Angeles kent natuurlijk het meest prestigieuze gala.

Als Nederlander heb je daar niet zo heel veel aan. Maar om ook de rest van de wereld van belangrijk metaal te voorzien, is de Internationale Emmy in het leven geroepen. Kinderprogramma’s, actualiteiten, ‘interactieve kanalen’, telenovelas, allemaal hebben ze een eigen Emmy.

En zo kan het gebeuren dat Peter R. een paar weken geleden de hoofdprijs der hoofdprijzen won, en dat Patrick Lodiers vandaag op een andere uitreiking met dezelfde klomp geverfd ijzer in zijn knuisten stond.

Vorig jaar won acteur Pierre Bokma een Emmy als beste acteur in de VPRO-telefilm Buy aldactone cheap De Uitverkorene. Hoeveel van de 12 duizend juryleden zouden zich die film nog voor de geest kunnen halen? Of Maryam Hassouni, die in 2006 mocht opdraven als beste actrice in Offers?

Gerard Arninkhof, in 2002 winnaar in de categorie Most Charismatic Anchorman.

Gerard Arninkhof, in 2002 winnaar in de categorie 'Most Charismatic Anchorman'.

De niet-leuke cabaretier Hans Liberg won een Emmy. Er staat er ook een op de redactie van Netwerk, net zoals op de schoorsteenmantel van de producent van de serie All Stars. Volgens Wikipedia heeft zelfs Johan Derksen een Emmy gewonnen, maar dat weiger ik te geloven.

Het zou zomaar kunnen dat ook Geer en Goor, Irene Moors en Gerrit Hiemstra op korte termijn hun prijs mogen ophalen. U kunt ze nu al opgeven voor de edities van 2009!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

5 Reacties op “Last one to win an Emmy is a douche bag!”

  1. Hans Liberg is wél leuk!

  2. Hans Liberg is niet leuk maar dat doet er niet toe.

    Hoe vaak geven ze eigenlijk z’on Emmy weg? Ik dacht altijd 1 keer per jaar.

  3. Als je de tekst nog eens goed doorleest, zie je dat er belachelijk veel emmy’s op belachelijk veel verschillende data worden uitgereikt. Misschien wel 1x in de week.

  4. Gerrit Hiemstra is de shit!

  5. Ik wil er toch nog even op terugkomen.

    Hans Liberg is niet leuk!

Laat een bericht achter