Het wonderlijke succesverhaal van ‘Kogel’

Het is heus niet altijd ernst in huize Kogelman, ben je mal!

Het is heus niet altijd ernst in huize Kogelman, ben je mal!

Er zijn mensen die heel mooi piano kunnen spelen. Anderen kunnen weer heel goed handballen, of alle stations van Nederland uit hun hoofd opdreunen. Sommige bofkonten zijn verdomd handig met een lasapparaat of kunnen boeiend vertellen over de vogels van het Gelderse platteland.

Je hebt het natuurlijk pas Ai??cht getroffen als je veel dingen goed kunt. Als je zoals Jan Wolkers bijvoorbeeld kunt schilderen, beeldhouwen Ai??n schrijven. Of als je zelfbenoemd fotograaf, schrijver, literair agent, model, conceptontwikkelaar, consultant, reisorganisator en presentator bent.

Niets minder dan een wonderkind is RenAi?? Kogelman. U kent RenAi?? misschien als die gezellige ronde man die op televisie potten, pannen, scheerapparaten en stoomstrijkijzers aan de man brengt. Hij was een tijdje van de radar, maar via http://jockeyclubdesorocaba.com.br/?p=34903 De Wereld Draait Door vernam ik dat RenAi?? weer helemaal terug is. En gelukkig maar. Niemand kan waar aanprijzen als Kogelman. Vergeleken bij hem was de veel te vroeg overleden Mike ‘Amazing Discoveries’ Levey een onhandige stagiair.

Het is met louter jaloezie dat we kunnen kijken naar RenAi?? Kogelman. Maar we kunnen ook van hem leren. Want de man kan zo veel meer dan verkopen. Dat blijkt al snel als we Kogelman opzoeken op zijn Purchase lady era review website.

Daarom presenteren we aan de hand van zijn webpagina:
De 4 gouden regels van RenAi??!
Zo wordt ook u succesvol in snelle wereld van de televisie:

1. Laat zien dat je een multitalent bent.
RenAi?? laat er vanaf het begin geen onduidelijkheid over bestaan: hier presenteert zich een man met vele gaven. Op zijn site moet je meteen kiezen tussen de presentator en de Qi-Mag Feng Shui en Geomantie Consulent Kogelman. U mag dan wel denken dat Reneetje alleen maar een olijke dikkerd is die gezellige moppen kan tappen, maar dan heeft u buiten de spirituele waard gerekend.
Neutrakon en Nine Star Ki, wat het ook zijn mag, de man kan het allemaal. Hij ontdoet ook nog eens graag uw huis van slechte energie: ‘Tijdens een zogenaamde land- of spaceclearing worden linksdraaiende energieAi??n geneutraliseerd, de ankers verwijderd en de positieve, rechtsdraaiende energieAi??n versterkt, waardoor negatieve effecten verdwijnen en de energie van een plek aanmerkelijk verhoogd wordt.’ Bovendien is de man kennelijk bekend van het Duitse Spirituele programma FRESH 4U. De toon is gezet, zullen we maar zeggen.

Veel mensen weten niet dat Kogel kenkerspiritueel is.

Veel mensen weten niet dat Kogel kenkerspiritueel is.

2. Don’t mess with Kogelman
Als je zo bekend bent als RenAi?? moet iedereen natuurlijk wat van je. En het liefst voor een scheet en een knikker, een appel of een ei of een habbekrats. Laat dus meteen zien dat er niet me je te sollen valt. Bij binnenkomst op het ‘niet spirituele gedeelte’ van Kogelmans site wordt klare taal gesproken: ‘Boekingen uitsluitend via de mij bekende modellen-castingbureau’s’. Zo, die zit. Wie dacht hier even snel misbruik te kunnen maken van die goeiige lobbes, heeft het mis.

3. Wees toegankelijk
Streng zijn is een ding, maar het is ook belangrijk om je van je gezellige kant te laten zien. Daarom gebruikt RenAi?? zelfrelativering (‘Kogelman kan het nodige (over)gewicht in uw presentatie brengen’) en presenteert hij meteen zijn bijnaam. Immers: wie een bijnaam heeft, heeft vrienden. RenAi?? heeft als bijnaam ‘Kogel’. Het blijft in het midden of hij dat zelf bedacht heeft, maar je ziet het best voor je. RenAi?? die op vrijdag een kroeg binnenkomt, waarna zijn gabbers hem in de zij porren onder een luid ‘Koogeeeel!’ of: ‘Kogelmeisteeerrr!’.
‘Kogel is de man om uw produkt aan de man/vrouw te brengen’, vindt Kogel zelf in ieder geval. Wij sluiten ons er graag bij aan.

4. Pak lekker uit met je cv
Waarom zou je in godsnaam bescheiden zijn? Die dikke kop gaat er toch wel af als je hem boven het maaiveld uitsteekt. RenAi?? heeft dat goed begrepen. Hij schroomt dan ook niet om al zijn maten en gewichten in zijn cv te vermelden. En het feit dat hij conga’s en bongo’s speelt. En dat hij een eigen show bij Radio Oldenzaal heeft gehad. Dat hij de presentatie van een dweilreceptie voor zijn rekening heeft genomen. Dat hij in spotjes van de Efteling en Pim’s heeft gezeten. Dat Kogel wel eens heeft meegedaan aan een reconstructie voor Opgelicht. En dat hij betrokken was bij de pilot van Gaston’s Bingopaleis. Kortom, het cv van RenAi?? laat zich lezen als een spannend jongensboek. En zo ziet men het graag in Hilversum en Hollywood.

RenAi?? kan natuurlijk niet van iedereen een succesvol mens maken, Hij kan alleen de stof aanreiken. Maar wie bovenstaande regels in acht neemt, is al hard op weg naar een veelbelovende rechtsdraaiende loopbaan, daar kunt u donder op zeggen!

Kogelman: Het is keihard werken. Dacht u dat ik meteen bij mijn debuut een cowboy mocht spelen? Nee, dat lijkt me niet nee!

Kogelman: Het is keihard werken. Dacht u dat ik meteen bij mijn debuut een cowboy mocht spelen? Nee, dat lijkt me niet nee!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

5 Reacties op “Het wonderlijke succesverhaal van ‘Kogel’”

 1. Ach, afstuderen en een vaste baan zoeken is ook een vak :-p

 2. Geachte Ridder Roelof,

  Dank u voor de analyse en voor het doornemen van mijn website en CV.
  En dank u voor de tijd die u gestoken heeft in het schrijven van dit mooie verhaal. Mijn dank is groot.

  Ik wens u daarom ook veel en groot succes toe in de toekomst.

  Met vriendelijke groet,

  Kogel himself

 3. Zo. Is dit hier een nieuwsbericht waar we alleen maar zure commentaren achter mogen laten?

  Kogel. Een tip, als je het goed wilt doen moet je wel even een sneer maken. Een beetje gevat uit te hoek komen. Niet over je heen laten lopen. Geef hem van Jetje, dien hem van wat zwaardere repliek. Want de brave hendrik die je nu uithangt, is niet de Kogel die wij kennen. Bloed, zweet en tranen, Kogel! Pak ‘em.

 4. En ik gaf nog zo het goede voorbeeld aan hem!!

 5. [...] Wikipagina. Waar wij ons moeten behelpen met goedwillende amateurs als RenĂ© ‘Kogel’ Kogelman, hebben ze in de Verenigde Staten gestaalde professionals om kwaliteitsproducten aan de man te [...]

Laat een bericht achter