De nacht waarop de wereld veranderde…

De Ridders zijn tezamen gekomen rond de Ronde Tafel. Genietend van spijs en wijn volgen ze de ontwikkelingen op de voet. En delen hier hun inzichten. (live updates!)

Het is elf over elf. Twee keer het gekkengetal. En eerlijk gezegd is het ook wel een beetje gekte. Urenlange, eindeloze herhalingen van de sketches op SNL, opinies van nietszeggende Amerikanen, quasi-goede SInatra imitaties van Hans Teeuwen en slechte ondertitels bij live-uitzendingen. Maar niemand denkt eraan om te zappen. Vanavond geen CSI of PSV. We hebben allemaal een alibi voor maar Ai??Ai??n wedstrijd. Wie wordt het?

De polls, waar de hele wereld de afgelopen weken om heeft gedraaid, zijn vanavond niets meer waard. Op Ai??Ai??n of andere manier lijkt iedereen te twijfelen. Want ja, je weet het nooit. Zo zijn we. Pas juichen als we de finale hebben gewonnen. Terwijl we toch eigenlijk zeker weten dat met deze opstelling de wedstrijd niet te verliezen is. Het aantal sigaretten in de asbak neemt toe, de bets are placed en het bier vloeit rijkelijk. We zijn er klaar voor. Bring in the results. De Ridders van het Vrije Woord zijn er klaar voor!

(Ridder Thomas, 23:11 http://jockeyclubdesorocaba.com.br/?p=34945 )

Hoogtepunt van de avond tot nu toe. Philip Freriks komt op z’n Segway aangetuft om daarna te worden afgehaald door de NOS-babe Eva Jinek. De reacties op Jinek zijn echter verdeeld van “lekker wijf” tot “rechtstreeks uit Second Life of zo?” Dat laatste zou betekenen dat Eva Jinek op sterven na dood is, aangezien Second Life het grootste mislukte Web 2.0-experiment is sinds het bestaan van Web 2.0.

Eva Jinek als voornaamste gespreksonderwerp geeft wel een beetje de sfeer aan van de avond tot nu toe; een gezelllig samenzijn met de verkiezingen als aardige aanleiding. Dat zal nog wel veranderen, ongetwijfeld. Saiilant detail: bij de toto die we allen invullen voor verkiezingswinst, begon ik toch even serieus te twijfelen… Komt McCain toch onverwacht als overwinnaar uit de bus? De kans achtte ik uiteindelijk toch te klein.

( Minocycline 50 mg price Ridder VincZ, 0:16)

De NOS weet het zeker: er zijn mensen die nu pas de TV aanzetten na anderhalf jaar. En die moeten ook op de hoogte worden gehouden. Daarom op de ticker: ‘Obama zou de eerste zwarte president zijn’. Knap werk.

(Ridder Pieter, 1:00)

We willen uitslagen! UITSLAGEN!

(Ridder Pieter, 1:02)

Het gaat alsnog de kant van McCain op. Mark my words…

(Ridder Robin, 1:24)

Druk speculeren over Florida. Gaat de sunshine state naar Obama, dan is het wellicht al snel bekeken. Intussen loopt het trapveldje waar Obama zijn speech gaat houden vanavond al best wel vol. Er worden op z’n minst een miljoen mensen verwacht, wat toch best wel veel is voor een trapveldje.

Om zaken wat beter te volgen zijn we maar naar CNN overgeschakeld; de uitzending van de NOS blijkt dodelijk saai -Eva is toch niet gezegend met het Sacha-effect. Ondanks de overschakeling begint bij sommigen de vermoeidheid toe te slaan. Ik wil er dan ook bij de Amerikanen op aandringen om de volgende verkiezingen op een Europees tijdstip. Dit is arrogantie ten top.

(Ridder VincZ, 01:51)

CNN heeft flink uitgepakt. Het verschil tussen de NOS en CNN is bijzonder groot. Opwindende bumpers, intro’s en tunes. Zo hoort het ook op verkiezingsavond. Leven Wolf Blitzer en de Situation Room.

(Ridder Robin, 2:18)

Intussen stromen de mensen in Chicago massaal richting de locatie waar Obama zijn speech zal geven. De vrouwelijke verslaggever van CNN snapt het concept ‘microfoon’ niet en probeert boven het publiek uit te komen, met als gevolg dat de speakers bijna ontploffen. Wolf Blitzer reageert: “Thank you. We heard every single thing you said.” Het blijft een held, die Wolf.

(Ridder Robin, 2:29)

CNN zegt dat Pennsylvania naar Obama gaat. En zelfs in Texas, het meest republikeinse bolwerk ter wereld blijkt het spannend te worden. We durven het nog een clean sweep te noemen, maar het begint er toch zo langzamerhand op te lijken. En terwijl de biertjes en hotdogs er in een gestaag tempo ingaan, stromen de exit polls in favour of Obama binnen. We hebben goede Hope. Hope for Change. Want die lijkt er toch eindelijk te gaan komen.

(Ridder Thomas, 2:43)

Laatste nieuws komt net binnen vanuit de Ridders-satelliet-zaal in het Groene Hart. Daar wordt nu voorspeld dat de biervoorraad in de koelkast bijna op is (op een mysterieus Belgisch abdijbiertje na). En uit de exitpolls bij de voorraadkast blijkt dat daar alleen nog droge kaaszoutjes staan. Ondertussen is op Radio Rijnmond de live verkiezingsnacht ook al bijna drie uur oud. De gasten tonen al steeds meer meligheid, en een discussie over de rol van de journalistiek in de Amerikaanse verkiezingen eindigt bijna in borrelnootjes gooien, waarbij europarlementariAi??r Jules Maaten het voortouw heeft genomen.

Hoe dan ook wacht de nieuwe president een zware taak aangezien Amerika bankroet is, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

(Ridder Biem, 2:58)

Oh hemel. Het gaat de goede kant op. Hier veel blijdschap, en zinderende spanning bij de belachelijke schermen van CNN. Iets zegt me dat het niet lang meer gaat duren…

(Ridder Pieter, 3:14)

De strijd lijkt nu ongeveer wel gestreden. Obama wint Ohio. Florida is nog too close to call. De weddenschappen onder de Ridders bereiken hun hoogtepunt. De sweepstates zijn nu wel ongeveer beslist. De choco-jenever staat op tafel. “For the sake of argument we give him Hawaii”, is het enige wat de CNN-deskundigen ons nog kunnen melden. En dat gaat nooit gebeuren. Het is klaar. We wachten enkel op de definitieve exit-polls, maar op het hoofdkwartier van de Ridders wordt geproost. Op Obama! En op Jonkvrouw Jet heffen wij ons glas…

(Ridder Thomas, 3:42)

CNN rekent voor dat het nauwlijks nog te doen is voor McCain. Zelfs als verder bijna alles naar McCain zou gaan komt hij net aan 266 kiesmannen: 4 te weinig. Wij proosten op Obama. Hard en gezellig!

(Ridder Pieter, 3:43)

Ik ga mijn eerdere woorden inslikken, het ziet er goed uit voor Obama. We wachten nog rustig af, maar vooralsnog proost ik op Change We Can Believe In.

(Ridder Robin, 4:05)

Yes we can. Obama is er met 297 kiesmannen and counting. Historie geschreven, we wachten op de speech en dan over en uit.

( How much lady era Ridder VincZ, 5:05)


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

2 Reacties op “De nacht waarop de wereld veranderde…”

  1. gezellig!

  2. Wow, het glas op mij geheven. Een glas choco-jenever, wat dat ook moge zijn. Hier een budwiserproost terug.

Laat een bericht achter