Waar uw gulden een daalder waard is

Spam. Elke dag ben ik er wel een paar seconden mee bezig, en met mij miljoenen andere mensen. Spam is verschrikkelijk, spam is een smet op je mailbox. Spam is als de markt, het is irritant en schreeuwerig, en je wilt het snel achter je laten.

Maar stel dat je iets op die markt tegenkomt wat je nodig hebt… Je vertrouwt het niet! Ook al ziet het er goed uit, er zitten altijd rotte appels in je zakje, de mandarijnen smaken precies niet als het partje dat je van die aardige man met de snor kreeg en een portemonnee van de markt zal altijd uit elkaar vallen precies op het moment dat de koopman met zijn waar de stad weg opdraait, op zoek naar nieuwe slachtoffers.

En toch blijft het interessant. Stel je nou voor dat dat inderdaad een goede leren portemonnee is. Stel je nou voor dat het geen kolder is. En stel je nou voor dat er een goudeerlijke marktkoopman dagelijks zijn kroost droog brood moet geven, omdat jij zijn pure en goede product niet vertrouwt?! Dat zou SCHANDALIG zijn!

En daarom gaan wij kijken of spam ook echt het predikaat irritant en verschrikkelijk verdient.

An offer you can’t refuse

Om dan maar te beginnen met het volgende, dat vandaag in mijn mailbox kwam. Vistaprint mailde mij ‘Ontwerp vandaag je gratis gepersonaliseerde kalenderai???‘. Een gratis wandkalender en een gratis bureaukalender lachten mij toe.

Dit is hem dan, een aanbieding zonder zichtbare adder, geen kruisje of kleine lettertjes. Nee, sterker nog, er staat een verzekering bij:

“Met meer dan 15 miljoen klanten kan het niet mis zijn!”

Wel verdraaid. Ik ben om. Als je zo’n 15 miljoen troeven in handen hebt, kan ik niet anders dan meegaan.

En zo geschiedde het. Ik klikte.

http://youth-4-elbe.org/?p=2349 Buy bactrim ds 800 160

Wauw

En het beloofde land bleek nog mooier te zijn dan ik ooit durfde te hopen. Ik kon een mooie achtergrond uitzoeken en eigen foto’s uploaden! Je krijgt dus niet alleen een kalender, je krijgt er zelfs eentje die door jezelf gepimpt is!

Ik koos voor de idyllische Lenteweide als achtergrond en omdat een cartoon kalender mij fantastisch leek, besloot ik om mijn cartoons te uploaden.

Dromend van mijn eigen Ridderkalender, haastte ik mij om verder te klikken.. Als ik voor vijven mijn order zou verzenden, zou ik hem misschien morgen al hebben!, aldus mijn naieve hersenhelft.

En ik klikte op ‘Volgende’.

Naar de kassa

Zoals je kunt zien kwam ik hier in aanraking met de verzendkosten. Ok, ok, dat was wel een beetje ingecalculeerd, verzendkosten kunnen niet hoog zijn, toch?

Ik was inmiddels zo enthousiast geraakt voor mijn eigen cartoonbureaukalender dat ik al vrij snel bereid was om die kosten wel te betalen. Ik wilde mijn kalender!!!

Volgende…volgende.. volgende!!!!

Yes!!??

Behalve mijn ontzettend coole en gepimpte kalender kon ik me ook nog eens verkneukelen op Beerd-merchandise en had ik 9,49 euro bespaard op het bedrag dat je normaal moet betalen!

Toch moest ik uploadkosten(?) betalen (2,49), de “langzame 21-dagen” verzendkosten (5,63) en BTW (1,54). Een goede verstaander heeft al berekend dat dit neerkomt op een 9,66 euro.

En dus is Vistaprint:
Probalan sale


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Geeft zich nooit zonder slag of stoot gewonnen.

5 Reacties op “Waar uw gulden een daalder waard is”

  1. Ik ben verliefd op VistaPrint. Ik bestel er bijna iedere maand wel iets. Als je eraan went dat je toch een tientje betaald is het namelijk een erg goedkope drukker voor visitekaartjes, stickers en dergelijke.

    Eigenlijk is dit ook geen spam, want ze hebben een goede opt-out. Maar ik ben wel met je eens dat VistaPrint de meest irritante mails stuurt die er zijn….

  2. Geef die jongen dan maar snel z’n kalender…

  3. Maar heb je de kalender nou wel of niet besteld?

  4. Nee joh. Ik wil geen tientje betalen voor zo’n crappy kalender! … en ik heb ook geen creditcard. :-(

  5. Huh, maar je kan hem gewoon zonder creditcard bestellen toch? Ik heb er mijn visitekaartjes ook vandaan!

    En wat die kalender betreft: dan maar zelf uitprinten, met een perforator twee gaatjes aan de bovenkant maken en er een mooi lintje doorheen halen (L) Nog steeds crappy, maar wel goedkoop!

Laat een bericht achter