‘Trouw met me, Sarah’

Bangor is een godvergeten gat in Maine in het noordoosten van Amerika, met een vliegveldje met één landingsbaan – en daar landde Sarah Palin.

Vlak naast de landingsbaan, in een hangar, stonden tienduizenden juichende hockeymoms, Joe Sixpacks, Joe the Plumbers (‘echte Amerikanen’) en ik.

Urenlang had ik in de rij gestaan tussen spijbelende kinderen, huilende kinderen en fanatieke ‘homeschooling kids for McCCain’-kinderen. In de hangar stond ik naast een marinier die naar bier stonk: ‘I love you Sarah! – ‘Think you are married? – think again, Sarah!’ – Marry me Sarah!’, riep hij. Maar hij had een excuus, want zaterdag was zijn afscheidsfeestje en gisteren is hij uitgezonden naar Irak. Dan mag je best een beetje op Sarah Palin zijn.

De avond ervoor hadden John McCain en Barack Obama hun wedstrijdje ‘ik kan het vaakst Joe The Plumber zeggen’ gespeeld. Volgens de aanwezigen had McCain gewonnen – al dacht de jongen met zijn volgestifte T-shirt daar anders over. ‘Dit is het echte Amerika!’, riep Palin vrolijk. ‘Hier wonen de echte patriotten, de echte Joe the Plumbers!’

De hockeymoms, Joe Sixpacks en ‘echte Amerikanen’ juichten. Amerikanen kunnen juichen als geen ander volk. De ‘echte Amerikanen’, dan. De neppe Amerikanen heb ik nog niet gezien, al bedoelt Palin misschien Democraten. In dat geval kan ik haar vertellen: ook die juichen hard.

‘Ze kan goed spreken’, geeft de man met zijn volgestifte T-shirt toe. ‘Alleen jammer dat ze alles bij elkaar liegt.’


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Gemiddelde: 4,67
Aantal stemmen: 3
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

3 Reacties op “‘Trouw met me, Sarah’”

  1. [...] Urenlang had ik in de rij gestaan tussen spijbelende kinderen, huilende kinderen en fanatieke ‘homeschooling kids for McCCain’-kinderen. In de hangar stond ik naast een marinier die naar bier stonk: ‘I love you Sarah! – ‘Think you are married? – think again, Sarah!’ – Marry me Sarah!’, riep hij. Maar hij had een excuus, want zaterdag was zijn afscheidsfeestje en gisteren is hij uitgezonden naar Irak. Dan mag je best een beetje op Sarah Palin zijn. Lees de rest van de column bij de Ridders van het Vrije Woord [...]

  2. Maine, is dat niet über-Democratisch?

  3. Absoluut: bekijk Real Clear Politics voor de details. http://www.realclearpolitics.com/epolls/2008/president/me/maine_mccain_vs_obama-608.html

    Geen idee wat Palin er te zoeken had, maar de aanwezige Republikeinen konden hun geluk niet op.

Laat een bericht achter