Pak toch een biertje

Als je illegale applicaties maakt voor de iPhone ben je natuurlijk enorm stoer. Als je er vervolgens nog 12,5 miljoen dollar uit sleept, ben je briljant. En een zeikerd. Order lasuna by himalaya

De miljoenen zijn er nog niet, maar best een kans dat slimmerik Steve Sheraton ze nog gaat krijgen ook. Hij maakte – je kunt programmeren of je kunt het niet natuurlijk – een biertje voor op de hippe iPhone, lang voordat iedereen die legaal kon installeren. Het digitale biertje dat ‘bierpas’ blijft staan als je ‘drinkt’ was een groot succes onder de geeks met een gekraakte iPhone. Tuurlijk, die mogen nog geen echt bier van hun moeder.

Hij had ook een nuttige applicatie kunnen schrijven tegen kindermoord of jeugdprostitutie, maar nee. Sheraton wist Ai??Ai??n ding heel zeker in zijn leven: dat ene kwartier per dag dat ik geen echt bier kan drinken, drink ik digitaal bier. Op mijn telefoon. Brouwer Molson Coors (bekend van het Britse Carling) zag er wel brood in en wilde een licentie. ‘Ons pilsje smaakt toch al naar plastic en accuzuur’, moet een marketeer in grijs pak hebben gedacht.

Shareton was echter te dronken om een handtekening te zetten, dus de deal ging niet door. Drie telefoontjes later echter had Molson Coors een programmeur van de AA die het binnen Ai??Ai??n dag af had. Gratis en voor niks, voor iedereen inmiddels legaal beschikbaar.

Toen de roes voorbij was zag Sheraton opeens een probleem. Hij vraagt 2,39 euro voor zijn biertje en die van Carling kost helemaal niks. Boos spande de zeikerd daarom een proces aan tegen Molson Coors en eist hij 12,54 miljoen dollar aan gederfde inkomsten. Dat bedrag is voor het Amerikaans-Candese bedrijf twee keer rochelen in de brouwketel, maar toch.

Ach, ik snap het ook wel. Sheraton zou van zijn lange levensdagen nooit 5 miljoen digitale biertjes verkopen, al gaf hij er geld op toe. Een groot deel van de tien miljoen iPhone-bezitters drinkt nou eenmaal liever digitale melk, of doet iets zinnigs met zijn leven. Daarnaast had hij voor een officiAi??le licentie waarschijnlijk vier kratjes en een sleutelhanger gekregen. Maar toch stuit het me tegen de borst dat je eerst een gratis HaCkEr-applicatie maakt en daarna twaalf miljoen eist, enkel en alleen omdat je dan de rest van je leven dronken kunt zijn.

Dat is toch een beetje lame. Net als zijn applicatie, trouwens.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

De digitale pen geslepen en klaar voor een joyride op de digitale snelweg. Vriendelijk waar dat kan maar streng waar dat moet.

Laat een bericht achter