Moedige medici

“Bij de operatie werd Carla onder volledige narcose gebracht. Ook kreeg ze een buisje in haar mond waarmee water door haar lichaam kon worden gespoten. Hierdoor kon ze blijven ademen.” Lees die zin nou nog eens door.

En nog eens. Inderdaad. De Carla in dit verhaal is een vis. Een tropische vis wel te verstaan, die een warm thuis heeft gevonden in een Londense dierenwinkel of aqariumcomplex (daar zijn Nu http://youth-4-elbe.org/?p=2296 en de Telegraaf nog even over in conclaaf). De schat had een hernia, wisten artsen toen bulten op zijn rug begonnen te barsten. De eigenaar verklaarde dat Carla “als familie” voor hem is. En dus zwom kleurige Carla 625 euro later weer vrolijk door haar glazen wereld.

kinderen met hondAch gut. Mooi is dat, dierenliefde. Laatst zag ik ook zo’n mooie: een reclame (wmv) voor het Kankerfonds voor Dieren Cheap diakofukboy . Want: “Ongeveer 30% van de honden en katten zal in de loop van hun leven een vorm van kanker krijgen.” En daarom wil het fonds alle kanker bij gezelschapsdieren gaan oplossen. Let wel, gezelschapsdieren. Want kijk ze nou, die meisjes van de foto met hun hond. Dertig procent. Dat wil je een kind dat van zijn hond houdt toch niet aandoen?

En ondertussen zit Greenpeace nog steeds in het beklaagdenbankje voor het gooien van 3000 kilo zware stenen in de zee. Het zou gevaarlijk zijn als die rotsen in de netten komen, en nu is iedereen boos. Waarom eigenlijk?Ai?? Er is toch geen betere manier om vissers te pakken voor hun schaamteloze dierenbeul-gedrag?

Nee verdorie. Houd toch eens op. Ik ben dol op al wat leeft, bloeit en groeit. Het prachtige wonder dat natuur heet, het grappige kleine schakeltje dat wij daarin zijn. Maar laten we een beetje perspectief houden alsjeblieft.

Het is precies dit soort zweverig en raar gedoe dat natuurbescherming zo’n slap en alternatief imago geeft. Leuk hoor, voor mensen die ervan houden, maar natuur en milieu is geen geitenwollensokkendans. Het is al helemaal geen kanker oplossen bij honden, laat staan vissen van twee tientjes opereren voor dertig keer dat bedrag. En het is ook geen vissers de dood injagen door stenen in de zee te flikkeren zodat hun boten struikelen.

Het is nieuw bewustzijn, het is herverdeling en kennis vergroten. Het is een politieke weg en een wetenschappelijke weg. En heus: dan vinden ze ook wel een oplossing voor hondenkanker, kunnen vissers blijven vissen en mogen zieke vissen in Londen gewoon gaan sterven. Net als in de natuur.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

De digitale pen geslepen en klaar voor een joyride op de digitale snelweg. Vriendelijk waar dat kan maar streng waar dat moet.

Een reactie op “Moedige medici”

  1. Wat zou het mooi zijn geweest als die vis de volgende dag door de kat uit het aquarium was gegrepen.

Laat een bericht achter