En ik dacht dat het slecht ging met de wereld

Ginette-35 shipping

Wat nou kredietcrisis? Het gaat eigenlijk om iets veel groters.

Want ik moet eerlijk zijn. Ik ben het een beetje kwijt. Noem het een te korte spanningsboog, noem het onwetendheid maar ik ben officieel afgehaakt. Ik volg het niet meer. Al die types die ik op uitzendinggemist.nl deskundig zie doen over ai???een herverdeling van de financiAi??le macht in de wereldai??? en ai???fijn dat de consumptiemaatschappij wordt geresetai??? praten elkaar na, maar leggen niets uit. En dag in, dag uit zie ik tegenstrijd op de voorpaginaai??i??s van mijn krant. Injectie hier, opleving daar.
http://youth-4-elbe.org/?p=2347

Volgens mij is dit gewoon een wereldwijd complot om ons af te leiden van een ander, veel groter probleem in de wereld. Wat? Ik heb geen flauw idee. Misschien dat we geen moraal meer hebben. Dat we alleen maar onze eigen mening als de waarheid zien, en iedere andere mening als een belediging of gebrek aan respect zien. Dat we doorlopen als we zien dat er iemand in elkaar geslagen wordt. Dat we zwartrijden terwijl we het geld voor een kaartje in onze zak hebben. Dat er (te veel) mensen zijn die iets zien in de onzin die politici als Wilders en Verdonk uitkramen. Want voor dit verval heeft niemand een oplossing, en vooral de politiek niet. Voornamelijk bezig met het zeker stellen van de volgende verkiezingen, kijken ze niet vooruit. Tuurlijk niet, want dat is toch ook bijna onmogelijk? Wie had twintig jaar geleden, vlak voor het einde van de Koude Oorlog, gedacht dat we er nu zo voor zouden staan?

Dus wat dan? Grootschalige saamhorigheid. Religie blijkt daar als oplossing al een paar decennia niet meer voor te werken. Dus dan maar de tactiek die de Amerikanen al sinds de vete met de communisten gebruiken, angst. Als wij nou allemaal bang zijn dat we straks in de rij moeten voor een brood of zak tulpenbollen, gaan we in ieder geval niet twijfelen aan de manier waarop we het nu doen.

Maar goed. Hoe kwam ik erop? Eigenlijk heel simpel. Ik zag een foto. Een goede foto. Want terwijl de wereld in de brand staat en miljarden verdampen alsof het niets is, gaan de meeste dingen gewoon door. Verkiezingen. En dat niet alleen de Amerikaanse. Nee, een wereldwijde. Nog veel mooiere. En ik maar denken dat het slecht met ons ging. Klik maar…

Can you buy cytotec at cvs


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

4 Reacties op “En ik dacht dat het slecht ging met de wereld”

  1. Waarom zijn er in hemelsnaam missen in een badpak? Dat is als een brandweerman met een vlammenwerper ipv een brandslang of Arafat met een bijbel!
    Afmaken die hap.

  2. En heb je die nep-tieten uit Nicaraqua al gezien? Toch ook niet echt miss-waardig. IJsland lijkt er daarentegen wel warmpjes bij te staan.

  3. Miss-waardig.. :-) Misschien is dit wel een foto van de opnames van RTL’s nieuwe programma ‘Wie is de miss’ ?

  4. is dat een nieuwe hitshow van lucille werner?

Laat een bericht achter