De Lage Landen nader bekeken: Groningen

Na een grondige analyse van de schitterende provincie Friesland is het deze keer tijd om hun oosterburen onder de loep te nemen: kom er maar in, Groningen!

Wat een prettig land is dit toch om in te wonen. Als natie kunnen we bogen op onbetwiste successen als BZN, World Online en Spyker. Een land waar banken als ING ook mAi??t staatssteun niets meer waard worden en we na daders ook slachtoffers Remeron 45 mg price van gewelds- en zedenmisdrijven naar de Antillen exporteren. Dit vraagt om een betere beschouwing. Daarom een ontdekkingstocht per provincie. Dit maal bekijken we Groningen eens van dichtbij.

En dat blijkt een helse onderneming. Groningen heeft namelijk Ai??Ai??n unique selling point: het ligt heel erg ver weg. De Groningers zelf gaan er zelfs prat op en roepen: ai???Er gaat niets boven Groningen http://youth-4-elbe.org/?p=2321 ai???, niet gehinderd door het onomstotelijke bewijs van het bestaan van landen als Noorwegen, Canada en zelfs IJsland dat ondanks alle financiAi??le misA?re het hoofd tussen de geisers door nog steeds boven water houdt.

Het leeuwendeel van Groningen heeft lange tijd deel uitgemaakt van Friesland. Dat is nog steeds te merken. Beide volkjes blinken uit in koppigheid en onverstaanbaarheid; het enige jammere voor de Groningers is dat hun brabbeltaaltje het nooit tot officieel erkende landstaal heeft weten te schoppen en dat is waarschijnlijk beter voor iedereen. Ook vindt de Groninger het leuk om tegen alles te zijn dat Fries is; een teken van volslagen gebrek aan ambitie, aangezien de rest van Nederland dat liever uit tegen pak-ai???em-beet tachtig miljoen Duitsers.Ai??

Op toeristisch gebied heeft de provincie Groningen bar weinig in te brengen. Ondanks een niet onaanzienlijke kustlijn, is het de Groningers niet gelukt om deze op grote schaal recreatief uit te buiten ai??i??iets dat zelfs de Belgen wel lukt- en verstoppen ze de zee het liefst achter grotendeels geasfalteerde dijken, waar Lenie ai??i??t Hart zo nu en dan een Esbl treatment bactrim ziek en zielig zeehondje opsleurt. Ook helpt het noordelijkste station van Nederland in Roodeschool niet bepaald mee om de term ai???Noordai??? te associAi??ren met ai???aantrekkelijkai???, hoewelAi??van enig vermaak gesproken kan worden om een uurtje op de halte door te brengen en de apathische blikken te aanschouwen van avontuurlijke pubers op tienertoer die dachten dat Roodeschool ai??i??als ware het de Noordkaap- iets bijzonders te bieden had. Nieuwe initiatieven als de Blauwe Stad blijken ook nog eens genadeloos te mislukken.

Maar het moet gezegd worden: het kan best iets romantisch hebben om in een provincie te wonen met slechts Ai??Ai??n stad van betekenis. Dat die stad een top-tienplek inneemt in de lijst van grootste steden van Nederland, komt op het conto van de massale import van Randstedelingen die ervoor moet zorgen dat ook deze vooruitgeschoven post van het Groot-Nederlandsche rijk te allen tijde uit Friese, dan wel Duitse handen blijft. Van de Groningers zelf valt namelijk geen opstand te verwachten, nu gebleken is dat ze zonder al teveel morren hun kostbare aardgas liefdevol aan de rest van ons landje afstaan, de nodige verzakkingen nog voor lief nemend. Dat je je als provincie zo netjes schikt in de rol als wingewest, valt alleen maar te prijzen.

In de volgende aflevering: Drenthe!


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Ridder zijn is een eer, geen lunch.

6 Reacties op “De Lage Landen nader bekeken: Groningen”

  1. 1. Gek gek genoeg is dit stukje veel realistischer dan het vorige.
    2. Ik houd mijn hart vast voor Drenthe.
    3. Zoals de Groningers zeggen: ‘ok’

  2. Ben het volledig met je eens Vincz!

  3. [...] de komende weken een ontdekkingstocht per provincie. En enkel en alleen omdat de vorige aflevering Groningen aan de beurt was, is het nu de beurt aan [...]

  4. [...] een betere beschouwing. Daarom de komende weken een ontdekkingstocht per provincie. Omdat van noord naar zuid afzakken tot nu toe wel aardig bevalt, komen we vandaag aan in [...]

  5. [...] In de volgende aflevering: Groningen! [...]

  6. [...] ook De Lage Landen nader bekeken: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, [...]

Laat een bericht achter