Bill made me do it

Gisteren was het ‘Anti Piracy Day’, de dag waarop the Pirate Bay op briljante wijze de nerds van Microsoft voor schut heeft gezet.

Het is tegenwoordig iedere dag wel de dag van iets. Zo is het vandaag CAPSLOCKDAY, wat ik persoonlijk toch wel Ai??Ai??n van de meest vervelende dagen van het jaar vind. Maar er zijn ook dagen die met wat minder irritatie aan je voorbijtrekken. Zo was het gisteren “Anti Piracy Day”, een dag waar je in principe niet veel last van hoeft te hebben. En bij piraten hebben we het natuurlijk niet over de piraten die voor de kust van West-Afrika de Atlantische Oceaan onveilig maken, maar over de piraten van het wereldwijde web.

Het waren niemand minder dan onze vrienden van Microsoft die de anti-piraterij hetze zijn begonnen, met het lanceren van deze dag. Ze hebben het over omzetdaling, banenverlies en stagnatie van de softwareontwikkeling, terwijl ze het niet hebben over de slecht functionerende, veel te dure software waar we bijna niet om heen kunnen. Als de allergrootste maker hebben ze natuurlijk gewoon het meeste last van types zoals ik die via P2P of newsgroups hun software, muziek en films neerladen. De jongens van the Pirate Bay vond het tijd voor een geintje.

De Zweden, die al jaren in clinch liggen met de Microsofts, hebben de bekende piratenboot op hun homepage in de stijl van Google, speciaal voor een “Anti Piracy Day” logo gewisseld. Na “even gegoogled” te hebben, plaatsen ze een bewerkte versie van de bekende Bill Gates mugshot, met de tekst “Bill Gates made me do it”, op hun site. Het logo linkte bovendien naar een lijst met alle software van Microsoft die er op the Pirate Bay beschikbaar is. Wat een briljante manier om die onzinnige strijd van Microsoft te bestrijden. Ik zeg, hulde aan deze mannen!

The Pirate Bay heeft geen commerciAi??le belangen, maar in tegenstelling tot wat Microsoft wil, zijn ze niet erg gevoelig voor de bedreigingen van Microsoft. Een mislukte dag dus? Nee, alles behalve. Bill heeft de hele dag op de homepage van de grootste Bittorentsite van de wereld gestaan. Volgens mij hoef je je dan niet meer zo druk te maken over een geslaagde dag.

Betnovate where to buy


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

"I used to want to change the world. Now, I just want to leave the room with a little dignity."

Laat een bericht achter