Alsjeblieft God, alsjeblieft

W00t, het wordt elke dag gekker in Amerika! Zojuist zag ik het volgende filmpje langskomen. Dominee Arnold Conrad chanteert tussen neus en lippen eventjes… God. En wel op een bijeenkomst voor John McCain (de senator zelf was er nog niet). Geniet en huiver.

‘God. We weten dat u de baas bent over wat er gebeurt. We vragen het volgende. We willen uw zege voor McCain. (…) Uw reputatie staat op het spel. Miljarden mensen op deze aarde bidden nu tot hun God, of het nu Hindu, Boedha of Allah is, dat Obama wint. God, ik vertrouw erop dat uw reputatie u dierbaar is, want als McCain niet wint, denken al die miljarden mensen dat hun God beter is dan u. Ik bid dat u van zich laat horen en uw eigen naam eer aandoet.’

Ongelooflijk. De liberale tv-presentator Keith Olbermann van MSNBC valt bijna door het scherm heen: ‘God, als u niet doet wat ik van u vraag, dan ziet u eruit als een idioot. Dat wilt u toch niet? God?’ Olbermann voegt daar vrolijk aan toe: ‘En natuurlijk is Hindu een geloof en geen God.’

Het is trouwens niet voor het eerst dat Republikeinen God om hulp vragen in deze (heilige?) strijd.

Kerk versus Staat
Purchase lady era 100mg

Over scheiding van kerk en staat wordt hier niet moeilijk gedaan. En dan krijg je dus dit. *Zucht van geluk*

Heerlijk. Het doet me denken aan de Good Ol’ Times dat ik bij de Democratische conventie was. Hoe lang is dat geleden? Zes weken? Stond ik net met een leuke journalist van de Huffington Post te praten werden we terecht gewezen door een oudere dame. Of we ons kop konden houden. Zagen we dan niet dat ze met z’n tienduizenden aan het bidden waren?

Waar ik dat op het ongelooflijke af vond, vond een Republikeinse vriend dat het juist een opluchting: ‘Ik dacht dat Democraten tegen geloof waren.’

Republikein of Democraat, en allemaal lekker bidden. Behalve als je Arnold Conrad heet, dan is het chanteren.


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Jonkvrouw Jet is 28 en volgde vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS. Nu onderzoekt ze hoe Amerikanen worden geraakt door de economische crisis.

5 Reacties op “Alsjeblieft God, alsjeblieft”

 1. [...] Lees de rest van de column hier [...]

 2. Beste Jonkvrouw Jet,

  In eerste instantie ben ik nogal verontwaardigd dat jij zomaar met deze titel rondloopt terwijl je niet eens hebt meegedaan met de Jonkvrouwen Queesten (ik vraag mij dan ook af of jij wel bent uitgenodigd door ons en nu vraag ik me ook af of jij wel dé Marjet bent die ik denk dat jij bent.). Ten tweede vind ik het goed dat er ook een vrouw is die op deze mannelijke website haar mening mag laten gelden.

  Hulde!

  Met hoogachtende groet,

  Jonkvrouw Annika

 3. Annika, het is niet “onze” Marjet. Het is gewoon de presidentiële verkiezingscorrespondent van de Ridders! En om een vrouw nou de titel Ridder te geven leek ons echt te ver te gaan.

 4. En wie is zij dan?! :) Sorry voor deze verwarring hoor. Wel chic dat jullie een correspondente in Amerika hebben.

  Nu ga ik weer verder met domme opmerking maken, daaaag!

Laat een bericht achter