Obama op het Al Smith Dinner

Buying cannabis seeds legal in uk


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...
Link naar deze pagina
Maak favoriet
Mail ons!
<<< Ga terug

Over de auteur

Ridder zijn is een eer, geen lunch.

Een reactie op “Obama op het Al Smith Dinner”

  1. Harald, dankjewel!Je maakt een goed punt als je zegt dat evultoie alle vrijheid heeft: immers, als veranderingen (mutaties) tot problemen leiden, halen ze de volgende generatie niet. Dat is echter ook precies het fenomeen dat tot de evolutionaire modellen leidt: blijkbaar zijn er ook binnen deze uitgebalanceerde ontwikkelingsperiode momenten waarop deze regel minder strikt’ is, en andersom momenten waarop juist helemaal nedets mis mag gaan. Dat vertaalt zich vervolgens in de mate van variatie die je waar kunt nemen tussen, maar dus ook binnen, soorten. Dat is wat de modellen proberen uit te leggen: welke periodes tijdens de ontwikkeling zijn het meest kritiek? En waar zit juist de meeste ruimte voor speling? Het is dan erg boeiend om te zien dat bepaalde modellen elkaar direct tegenspreken!In principe hoeft de heterochronie binnen e9e9n soort dus geen spelbreker te zijn; het geeft juist aan dat zelfs bednnen een soort er ruimte is om te spelen met de ontwikkeling zonder dat de boel volledig wordt verstoord. Verrassend is dat zeker; ik moet persoonlijk zeggen dat ik even geslikt heb toen ik deze gegevens onder ogen kreeg Over de mechanismen die ten grondslag liggen aan de diversiteit die wij om ons waarnemen: inderdaad: het verschuiven’ van de volgorde waarin dingen in het lichaam worden gevormd is een manier waarop de ontwikkeling, en de uiteindelijke uitkomst gemanipuleerd kan worden. Het betekent overigens niet dat die verschuivingen meteen merkbaar zijn: dat kan je concluderen uit t feit dat e9e9n en dezelfde soort op zoveel verschillende manieren zich kan ontwikkelen, zoals het onderzoek van de Leidenaren laat zien. Er zijn echter wel degelijk voorbeelden te vinden die laten zien dat het verschuiven van bepaalde ontwikkelingsgebeurtenissen’ (developmental events) ten opzichte van elkaar enorme gevolgen kan hebben: een heel extreem voorbeeld is wel de axolotl, die de gebeurtenis metamorfose’ zover voor zich uit heeft geschoven, dat hij zijn hele leven, en dus ook de voortplantingsfase, als larve doorbrengt.

Laat een bericht achter